Energiecoöperatie heeft 50ste lid geregistreerd

09-04-2018 Bodegraven - De energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk heeft deze week haar 50ste lid mogen verwelkomen. Het streven is om minimaal 2.500 leden te werven die energie gaan afnemen bij de coöperatie.De initiatiefnemers, Jan Bouwens en Broos de Groot, zijn in gesprek met een aantal bedrijven op bedrijventerrein Rijnhoek. Onderzocht wordt of de ondernemers bereid zijn om hun daken te voorzien van zonnepanelen 

waarmee duurzame energie voor het bedrijf zelf én voor de  leden van de energiecoöperatie kan worden opgewekt. Er zijn ook agrariërs benaderd met de vraag om de daken van hun opstallen beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Coöperatie "De Windvogel" levert groene stroom via de bestaande windturbine op in Gouda, de Gouwevogel. De energiecoöperatie wil die stroom ook graag doorleveren aan haar leden. Met de gemeente, en via de gemeente met het recreatieschap, wordt onderzocht of het parkeerterrein in de Reeuwijkse Hout kan worden voorzien van een zonnedak.  

Mensen die graag lokaal opgewekte groene stroom willen afnemen van de energiecooperatie kunnen zich aanmelden op de inschrijfpagina op de website www.energiecooperatie-bodegraven-reeuwijk.nl of neem contact op met een van onze bestuursleden. 

Lees ook: Bodegraven-Reeuwijk heeft eigen energiemaatschappij