Toekomst De Kuil nu snel helder

Bron: www.AD.nl Door MARCO GERLING

BODEGRAVEN - Hoe zwembad De Kuil en omgeving eruit komen te zien is uiterlijk eind dit jaar duidelijk.
Dan kiest Bodegraven een nieuwe uitbater voor het bad. Vier kandidaatkopers hebben vorige week in het zwembad rondgekeken, om ter plekke te zien wat mogelijk is. Zij maken naar aanleiding van dit bezoek ieder afzonderlijk een eigen plan.


Bij het opstellen van dit plan moeten de kandidaten zich aan een programma van eisen houden. Ondermeer behoud van ruimte voor zwemverengingen en zwemles staat in dit programma genoemd. Niet vast staat dat het subtropische deel van het zwembad behouden blijft. Ook is nog niet duidelijk of bij het zwembad fitnessruimte komt.

Wel is zeker dat op het zwembadterrein sportruimte komt die twee sporthallen elders in het dorp vervangt. De sporthallen aan de Laan van Turkenburg en aan het Dronenplein kunnen hierdoor verdwijnen. Ook krijgt de entree van het gebied aanpassingen, om als toegang te kunnen gaan dienen voor zowel zwembad, als sporthallen en ruimte voor andere nader te bepalen sport en ontspanning (leisure). Uiteindelijk kiest de gemeente uiterlijk welke exploitant het gebied op mag gaan knappen, zo laat een woordvoerster weten. Deze nieuwe uitbater kan ook gebruikmaken van een deel van de ruimte die vrij is gekomen met het verdwijnen van de oude brandweerkazerne aan de Willem de Zwijgerlaan.

Bestuurslid Schaafsma van het zwembad verwacht dat eerder dan het eind december al bekend is welke commerciële markpartij De Kuil in handen krijgt. Hij legt uit dat met de komst van deze uitbater de sinds 1938 bestaande beheerstichting verdwijnt. Het bestuur van deze stichting is sinds maart dit jaar in handen van nieuwe leden, nadat het vorige bestuur begin dit jaar vertrok na een conflict met de gemeente over financiën.

,,De samenwerking met de gemeente is nu uitstekend,’’ stelt Schaafsma.