Voorlichtingsavond over Eetstoornissen

20 Feb 2018 - 19:30

Gouda - Een eetstoornis is een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door verstoord eetgedrag. Sommige mensen eten te weinig, anderen te veel en weer anderen wisselen beide gedragingen af.

Mensen die lijden aan een eetstoornis zijn extreem veel bezig met eten en hun gewicht. Dit beïnvloedt in grote mate hun dagelijks functioneren. Het hebben van een eetstoornis is geen keuze, of voorbijgaande rage; het is een ernstige psychische ziekte. Deze ziekte is zeker te behandelen en hoe sneller iemand een passende therapie krijgt, hoe groter de kans op herstel.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een eetstoornis te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen naar preventie.gouda@rivierduinen.nl.

Op dinsdag 20 februari 2018 vindt de voorlichtingsavond over Eetstoornissen plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Gouda, Ridder van Catsweg 300 en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom en aanmelden is niet nodig.