Kunstbus naar Oss en IJsselstein

11 Jan 2018 - 09:00

Bodegraven - Bent u ook zo benieuwd hoe de nieuwe staatsiefoto’s van Maxima en de prinsessen eruit zien en wilt u ze als eerste bekijken in een mooi museum? Reis dan mee met de Kunstbus naar het Museum Jan Cunen in Oss.

De internationaal bekende en gewaardeerde fotograaf Erwin Olaf heeft de eervolle opdracht gekregen om de Koningin en haar dochters te fotograferen voor de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hij heeft deze opdracht onconventioneel aangepakt door alleen de gezichten en het haar in beeld te brengen. In de glans van de pupil is de fotograaf zelf ook nog te zien. Naast deze foto’s zijn ook nog te zien foto’s van Beatrix, Juliana en Wilhelmina.

Het museum is onlangs heropend na een verbouwing en daarom is er een bijzonder samengestelde tentoonstelling gemaakt. Naast de hierboven genoemde foto’s is er werk van Micky Hoogendijk (foto’s)en Margot Homan(beelden) te zien. Ook wordt er aandacht besteed aan “De Pil van Oss”, het verhaal van het ontstaan en introductie van de anticonceptiepil, die zo’n grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling en zelfbewustzijn van de vrouw.

’s Middags reizen we naar Museum IJsselstein voor de tentoonstelling “Zie mij stralen” :25 jaar de grootste kerstboom ter wereld en de tentoonstelling “Verlicht MIJ” waarvoor een aantal kunstenaars werk hebben ingeleverd met als thema “licht in de kunst” Museum IJsselstein is een relatief klein museum, maar de conservator timmert met aansprekende exposities flink aan de weg.

Op donderdag 11 januari 2018. Vertrek:  9.00 uur – Station Bodegraven. Entree: € 37,50 / € 26,50 met museumkaart. Everthuis.nl