Elektrische auto op energiemarkt

05-09-09 Afgelopen zaterdag is de energiemarkt in Bodegraven bezocht door circa 300 belangstellenden. Publiekstrekker was de elektrische auto. De showroom van de autodealers Ferry en Floris staat in Zeist. Beide hebben ooit in Bodegraven gewoond.

 

De auto kost ongeveer 100.000 euro. BPM hoeft niet te worden betaald en ook geen wegenbelasting. De auto rijdt bij 100 km per uur ongeveer 150 km voordat de accu leeg is. Tanken kost maar 5 euro aan stroom. Het duurt ongeveer acht uur voordat de lege lithium accu weer vol is. Een elektrische auto heeft geen last van een kapotte uitlaat en ook het oliepijl hoeft niet gemeten te worden.

Een andere blikvanger was het flatscreen met ledlampjes. Het zag er uit als een LCD-scherm. In de theaterzaal stonden leveranciers van zonneboilers, energiezuinige airco- en verwarmingssystemen en zonnepanelen.

De energiemarkt werd georganiseerd door vrijwilligers van de Milieuraad, politieke partijen en de afdelingen communicatie van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk.