VSTS wint met mooie cijfers

Een aantal maanden geleden won het eerste damesteam van VSTS net aan in Gouda tegen het zeer fanatieke Vollingo met 3-2.

Afgelopen zaterdag was er geen moment spanning in de wedstrijd en won VSTS vrij eenvoudig met 4-0.

Op het centre court van de sporthal in Bodegraven gingen de dames van VSTS vol energie van start. In het begin van de set ging het nog gelijk op. Ook Vollingo begon zeer fanatiek en liet haar diagonaal speelster mooie aanvallen maken. VSTS bleek, ondanks vele foute services, toch sterker te zijn en won de set met 25-17.

In de tweede set ging het langer gelijk op. Vollingo wist lang bij te blijven, maar VSTS wist ook deze set naar zich toe te trekken. (25-22).

De derde set werd gestart met Annemariek Zwaneveld. Al snel was het geloof in setwinst bij de speelsters van Vollingo verdwenen. Bij een stand van 14-17 werd Mirjam v/d Kruk ingewisseld. Dit deed zij uitstekend. Zonder al teveel inspanning wonnen de dames uit Bodegraven de set gemakkelijk met 25-17.

In de vierde set kwam Elvie Kromwijk het veld in. Na een heel lange blessure liet zij zien weer volledig mee te kunnen draaien op het hoogste niveau. Jasmijn Vollering liet weer zien dat haar service een van haar sterke kanten is, waardoor VSTS op grote voorsprong kwam. Vollingo wist nog terug te komen, maar VSTS was duidelijk de sterkste van de twee. Deze set eindigde in 25-21.

Met deze 4-0 overwinning sleept VSTS 5 punten binnen en stijgt daarmee naar de tweede positie op de ranglijst van de derde divisie. Met nog 5 wedstrijden te gaan hebben de dames de komende twee weken rust. Op 8 maart spelen ze om 16 uur in de Sporthoeve tegen de nummer zeven van de ranglijst, Taurus.