VOETBAL: Tweede plaats op eigen SIRA Damestoernooi

01-09-09 De selectie van Rohda is er zaterdag in geslaagd de beker voor de tweede plaats te veroveren op het eigen SIRA Damestoernooi. In de finale was Quick Boys MA1 met 2-0 te sterk.

De Katwijksen wonnen daarmee het toernooi en de grote SIRA Damestoernooi wisselbeker.

Ruim een jaar geleden eindigde Rohda nog op de laatste plaats. Ditmaal werd in een poule van 3 plaatsing voor de halve finales bewerkstelligd. Rohda won twee keer overtuigend van het meisjesteam van De Zwerver. Tegen CJVV verslikte Rohda zich eenmaal en de andere wedstrijd tegen onze vrienden uit Amersfoort eindigde gelijk. Rohda eindigde daarmee op de tweede plaats in de poule en moesten in de halve finales aan de bak tegen DOVO uit Veenendaal. Die ploeg was zonder puntverlies eerste geworden in poule B, maar in de halve finale speelde Rohda haar beste wedstrijd en wist het met 2-0 te winnen. In de andere halve finale verloor CJVV na strafschoppen van het verrassende Quick Boys MA1-team. Nadat CJVV de derde plaats had gepakt in een onderling duel met DOVO, was de finale aanstaande.

In de finale ging het spel op en neer, was Quick Boys in de eerste helft de betere ploeg en had Rohda na rust meer verdiend gezien de kansen die het nog kreeg. Desondanks was Quick Boys (zij raakten bovendien nog tweemaal het aluminium) de terechte winnaar.

Toch hebben we het goed gedaan. Zeker de wedstrijd tegen DOVO was van een vrij goed niveau. In de finale misten we helaas opgelegde kansen om ons eigen toernooi eventueel te winnen. Derhalve hebben we nu iets om voor te strijden volgend jaar.

Uit handen van Willem van der Neut van SIRA kregen alle teams een beker en een presentje namens de sponsor. Al met al was het een enerverende dag.

UITSLAGEN:
POULE A: 1. CJVV 4-10
2. Rohda 4-7
3. De Zwerver 4-0

POULE B: 1. DOVO 3-9
2. Quick Boys 3-4 (+3)
3. Vitesse Delft 3-4 (+0)
4. Sportlust'46 3-0

HALVE FINALES: CJVV - QUICK BOYS 0-0 (Quick Boys wns)
DOVO - ROHDA 0-2

KLEINE FINALE: CJVV - DOVO 2-0 (CJVV 3e, DOVO 4e)
FINALE: ROHDA - QUICK BOYS 0-2

EINDSTAND:
1. Quick Boys MA1
2. Rohda'76
3. CJVV
4. DOVO
5. Sportlust
6. Vitesse Delft
7. De Zwerver

 

 

 

 

 

 

 

Rohda in de aanval

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen CJVV