VOETBAL: Esto bekert niet verder.

31-08-09 Het lukte het afgelopen zondag Esto niet om tenminste één puntje te pakken tegen MMO uit Hoogmade en daarmee de voortzetting in het bekervoetbal te waarborgen.

Uit de vele doelpunten die gescoord werden in de eerste twee duels leek de weg omhoog voor het scorend vermogen te zijn gevonden. Helaas stond echter tegen de klok van vieren de nul teleurstellend aan de kant van Esto op het scorebord. Het ene doelpunt van MMO was niet echt hun eigen verdienste.

Een ongelukkige terugspeelbal richting de Esto-keeper gaf MMO op slag van rust de kans deze eindstand te bewerkstelligen en tevens daarmee hun voortzetting in het bekervoetbal.


Deze eindstand was absoluut tegen de verhouding in, maar dat zegt in de voetballerij lang niet alles. Uitsluitend in het eerste kwartier van de wedstrijd zag MMO kans Esto onder druk te zetten zonder echt gevaarlijk te zijn. De daarop volgende vijf kwartieren was Esto de bovenliggende ploeg zonder dat er echter werd gescoord.

Als we de kansen aan beide kanten tegen elkaar wegschrappen dan bleven er nog wel een handvol over voor Esto. De inzetten waren helaas te onzuiver, te zacht of prima gestopt om het tij te keren. Gezegd moet worden dat MMO een stugge ploeg was die met de nodige ervaring kort op de bal zat.

Daar tegenover stond dat Esto prima voetbalde en goed combinerend zich regelmatig in een kansrijke positie wist te manoeuvreren. Dat maakte van de wedstrijd een spannende pot die het niveau van een gezapige bekerwedstrijd verre oversteeg. De mannen van MMO vielen na afloop elkaar dan ook juichend in de armen, terwijl de teleurstelling bij Esto groot was. Komende zondag start de competitie. Esto mag er vanuit gaan dat zij met dit team, de nul aan eigen kant kunnen beschouwen als een incident.