Reeuwijk beter bereikbaar tijdens werk N 459

30-08-09 De zuidelijke af- en toerit van de A12 is – in tegenstelling tot eerdere berichten – gedurende de werkzaamheden aan de N 459 bijna altijd bereikbaar. Wel kan het verkeer enige hinder ondervinden.
De provincie Zuid-Holland heeft afspraken gemaakt met de aannemer over een aangepaste aanpak van de Raadhuislaan, waardoor de bereikbaarheid van Reeuwijk tijdens de werkzaamheden aanzienlijk verbetert. Alleen op dinsdag 8 en vrijdag 11 september is de Raadhuislaan afgesloten. Er is dan geen doorgang van en naar de zuidelijke af- en toerit van de A12 mogelijk. Reeuwijkse Hout is bereikbaar via de A12.

De provincie Zuid-Holland werkt van maandag 31 augustus tot vrijdag 18 september aan de N 459 tussen Reeuwijk en de wegrestaurants. Verkeer vanuit de richting Utrecht naar Reeuwijk en van Reeuwijk richting Den Haag wordt omgeleid, omdat de noordelijke af- en toerit Reeuwijk (12) van de A12 afgesloten is. Verkeer vanuit Reeuwijk richting Utrecht en vanuit de richting Den Haag naar Reeuwijk kan normaal gebruik maken van de zuidelijke af- en toerit van de A12. Alleen op 8 en 11 september wordt ook dit verkeer omgeleid.
Meer informatie is te vinden op de website www.n459.nl.
De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige provinciale wegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. Rijbaanbreedte en belijning worden aangepast aan de eisen van Duurzaam Veilig. Na de werkzaamheden is de weg in principe zes jaar onderhoudsvrij. Hoewel overlast voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te laten zijn.