Kunstbus – Houtenhandsche Hof en Zeeuws Museum

17 Mei 2017 - 09:00

Bodegraven - Voor het eerst in de Kunstbus geschiedenis gaan we een tuin bezoeken en dit wordt gecombineerd met een bezoek aan het Zeeuws Museum.

De Houtenhandsche hof te Kouderkerke
In 1995 werd begonnen met het aanleggen van de tuin op het landbouwperceel van de  grootouders waarvan slechts een kastanjeboom en de boomgaard uit 1948 nog resteren. De architectonische basis van de 4500 m2 grote Houtenhandsche hof is gedeeltelijk ontworpen door mevrouw Poley uit Nisse.

De tuin is onderverdeeld in strakke tuinen omzoomd met buxus. De tuinen bestaan uit gevarieerde borders met een keur aan vaste planten, een grote natuurvijver die vloeiend in het gazon overgaat, een lange grassenborder, de lommerrijke boomgaard en een moestuin waarin bekende maar ook onbekende groenten worden gekweekt.
De tuin is de winnaar van de Seasons Tuinenwedstrijd 2016 en op Europesetuinen.nl vindt u een uitgebreide reportage over de tuin, gefotografeerd in augustus 2011. In de tuin zijn tevens beelden te bewonderen van Afrikaanse kunstenaars.

Het Zeeuws Museum te Middelburg
Dit museum is in het bezit van een uitgebreide bijzondere collectie wandtapijten uit de Gouden Eeuw waarin o.a. beslissende zeeslagen bij Zeeland worden weergegeven. Het museum spant zich ook in om de streekdracht van Zeeland te vergelijken en te combineren met hedendaagse mode.
Een expositie van kunst uit de depots van het museum en de bijzondere schilderijen van de Middelburgse insectenkundige en kunstschilder Johannes Goedaert (1617-1668)  “De wondere insectenwereld” zijn een bezoek aan dit museum zekers waard.

Op donderdag 18 mei. De bus vertrekt om 09.00 uur vanaf het NS Station Bodegraven en zal omstreeks 17.00 uur weer terug zijn. De kosten voor deze reis bedragen € 35,00, met museumkaart betaalt u € 25,00. Dit is inclusief toegang, een rondleiding, vervoer en een kopje koffie of thee. Info: evertshuis.nl