Bodegraven verstevigt gemeenteband met Tolna

De burgemeester van Tolna, Zoltàn Sümegi, kwam afgelopen dinsdag kennismaken met burgemeester Lokker.
tol2
brg tolna
tolna
De gemeenten willen kennis uitwisselen over sociale thema's, zoals scholen en ouderenzorg.
De Pax Christi School ontvang in juni 2008 kinderen uit de hoogste klas van een basisschool uit Tolna met hun begeleiders. Er vindt een gezamenlijke projectweek plaats met het thema ‘De rol van water’

Beide gemeenten hebben iets met water. Bodegraven ligt aan de Oude Rijn en Tolna aan een dode arm van de Donau. Ook in Tolna hebben ze te maken met drassige graslanden.

Burgemeester Sümegi spreekt alleen Hongaars. De kinderen in Tolna leren Engels en Duits op school, daardoor zullen de kinderen straks gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren dan de burgemeesters.
Zorgverleners uit de ouderenzorg van Tolna, Stutensee (partnergemeente van Tolna in Duitsland), Reeuwijk en Bodegraven hebben in september een congres in Bodegraven gepland.
Europa heeft kennisuitwisseling tussen Europeanen als doelstelling. Voor de geplande uitwisselingsprojecten is dan ook Europeese subsidie aangevraagd. Voor volgend jaar staat het thema "Afvalverwerking" op de agenda.

De heer Sümegi was onder de indruk van de schone wegen, fietspaden en het vee dat buiten loopt in de weilanden langs de wegen.