Nieuwe MRI-scanners in Gouds ziekenhuis

In het Groene Hart Ziekenhuis is de oude MRI-scanner vervangen voor twee nieuwe. Op deze nieuwe apparaten kunnen onderzoeken worden uitgevoerd waarvoor in het verleden patiënten naar academische ziekenhuizen werden verwezen.

Een MRI scanner maakt gebruik van een sterk magneetveld en radiogolven. De nieuwe MRI scanners zijn uitgerust met veel krachtigere magneten en gevoeligere ontvangstspoelen waardoor naast de organen ook sommige weefseleigenschappen en lichaamsfuncties kunnen worden afgebeeld.

MRI scanner GHZ

De ene scanner heeft een extra wijde ronde opening en een kortere cilinder, speciaal voor kinderen en patiënten met die in paniek raken in kleine ruimtes of zwaarlijvig zijn. Bij onderzoek in het gebied buiten het hoofd en de nek is het met deze scanner mogelijk het hoofd uit het apparaat te houden en tegelijkertijd zeer snel te werken met behoud van de nauwkeurigheid.

De andere MRI scanner maakt het mogelijk om in een korte tijd het hele lichaam af te beelden en daarmee is deze MRI scanner onder andere geschikt voor het opsporen van uitzaaiingen bij patiënten met kanker.