VOETBAL: ’Goed voetbal is basis’

De selectie van vierdeklasser Bodegraven speelt een onderlinge wedstrijd. Frank Bakker kijkt, geeft aanwijzingen en geniet.  Eerder dan de geplande tweemaal een half uur breekt Bakker de sessie af. Hij ziet dat zijn spelers ’op’ zijn deze trainingsdag.

De oud-voetballer had even bezoek. Pieter van Zoest, medespeler van Bakker bij Alphense Boys en nu trainer van Be Fair, maakte aan de zijlijn een praatje. Het ging meteen over ’trainersdingen’, dat was wel duidelijk zonder iets te verstaan.

Van Zoest en Bakker zijn sinds kort ’vakbroeders’.  Toen Bodegraven op zoek moest naar een opvolger voor de vertrekkende trainer Joop Lankhaar, kwam de club met een verrassende  naam op de proppen: Bakker dus. Een debuterende trainer.

Is Bodegraven dan de perfecte club om te beginnen? Ja, zegt de bijna 48-jarige voetballer van Alphense Boys 4. ,,Dat ik alleen nog in noodgevallen speel voor die ploeg, is het enige nadeel.

Ik ken in Bodegraven nog jongens, omdat ik minstens één seizoen met ze voetbalde. De zaken zijn prima geregeld. Veertig eredivisieballen, een selectie van ruim dertig spelers en hulp van deskundige mensen. Dat Bodegraven vorig seizoen degradeerde, vindt Bakker geen ramp.  ,,Dit is een redelijk niveau. We hoeven niet meteen kampioen te worden, al gaan we voor het hoogste.’’ Maar wel op zijn manier.

Bakker: ,,Voetbal is een hobby. Voor mij en voor de spelers. Ik heb wel eens het idee dat dat bij amateurclubs wordt vergeten. Soms lijken het profs.’’


Bron AD.nl