Proefuitzetting otter te volgen via projectiescherm in gemeentehuis

29-03-09 Het Duitse instituut voor otter onderzoek ( Deutsches institut für fischotter erforschung) gaat nader onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om de otter opnieuw uit te zetten in het Groene Hart. Komende week zal er een onderzoek worden uitgevoerd met een speciaal hiervoor getrainde otter.

De inwoners van Bodegraven en Reeuwijk kunnen de beelden die de otter met behulp van een minicamera maakt,  a.s. woensdag vanaf 12.00 uur live bekijken in het gemeentehuis van Bodegraven en van Reeuwijk. Iedereen is welkom om op de speciaal opgestelde schermen de otter te volgen op zijn avontuurlijke reis door de regio.

Onder leiding van professor H. Spaßmacher wordt het onderzoek uitgevoerd. De otter wordt uitgerust met een zender en minicamera en zal gevolgd worden op zijn tocht door de buitengebieden van Reeuwijk en Bodegraven. Analyse van het beeldmateriaal geeft inzicht in de hindernissen die de otter op zijn pad tegen komt.

Verdere informatie kunt u verkrijgen op telefoonnummer 06-52452523. De Nederlandse vertegenwoordiger van DIFFE staat u graag te woord. U kunt ook contact opnemen met gemeente Bodegraven of gemeente Reeuwijk.