Rondvaart door Kerfwetering Reeuwijkse Plas

28 Jun 2014 - 11:00 28 Jun 2014 - 13:00

Reeuwijk - Afgelopen winter is hard gewerkt om Kerfwetering, een oude vaarontsluiting in de Reeuwijkse Plassen, te herstellen. Verdwenen eilanden zijn teruggebracht, natuurvriendelijke oevers hersteld en golfkeringen zijn geplaatst om de eilanden in de toekomst tegen afslag bij harde wind te beschermen.

 

(Foto Ferry Streng)

Met hulp van aannemer Van Rijn Service BV. worden er op 28 juni een drietal rondvaarten georganiseerd, om 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Aanmelden via Thijs@vhtl.nl.

Tijdens de rondvaart geven deskundigen, die bij het project betrokken zijn, uitleg. Het vertrekpunt is hoek Hortemansdijk en Lecksdijk, bij de brug waar Antonio de ijsboer vaak staat. U wordt aangeraden met de fiets naar het vertrekpunt te komen, er is daar weinig parkeerruimte.

Het herstel van de Kerfwetering is een initiatief van Stichting Natuurbehoud Kerfwetering, waarbij samengewerkt is met Stichting VEEN, gemeente Bodegraven Reeuwijk en het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden aan de Kerfwetering zijn gestart in november 2013 en lopen door tot het najaar van 2014.