VOLLEYBAL: VSTS dames behalen knappe overwinning

27-01-09 Na het nipte verlies van vorige week tegen de nummer 1 moesten de dames van VSTS het deze week opnemen tegen de nummer 3, Inter Rijswijk. In de uitwedstrijd werd er nog dik verloren met 4-0, dus er viel wat goed te maken.


Na een gelijkopgaande strijd in de beginfase liepen de dames door slordig spel tegen een grote achterstand aan. Door een goede servicebeurt van Esther Wagensveld kwam VSTS weer terug in de set. Met hard werken in een spannende eindfase ging de setwinst alsnog naar de dames van VSTS, 25-23.


De tweede set werd er slecht begonnen. Ondanks een lange service beurt van Marieke van de Lagemaat en er werden te veel fouten gemaakt en daarom ging deze set met 18-25 naar de dames uit Rijswijk.


In de derde set hielden beide teams elkaar lang in evenwicht. Mede door een sterk spelende Kristel Ehmer (weer helemaal terug na haar studie in het buitenland) en een veel scorende Miranda Griffioen kon VSTS de set alsnog naar zich toe trekken. Spelverdeelster Jasmijn Vollering mocht op een geweldige manier het laatste punt binnen serveren, 25-23.


In de vierde set werd er al snel een voorsprong gepakt. Door veel eigen fouten werd deze voorsprong weggegeven en was er een beslissende vijfde set nodig.  Gelukkig werd in deze laatste set het goede spel weer opgepakt. Met  een mooi blok op het laatste punt van Yvonne Stolk werd de overwinning veilig gesteld, 15-12.

Eindstand 3-2