KORFBAL: Vriendenschaar verliest van LUNO

19-01-09 Vriendenschaar reisde afgelopen zaterdag af naar Linschoten om daar de uitwedstrijd tegen Luno te spelen. Luno, dat onder leiding staat van een oud-hoofdtrainer bij Vriendenschaar, won de vorige wedstrijd tegen Vriendenschaar.

Deze keer bleek dat de ploeg duidelijk een maatje te groot was. Vriendenschaar verloor met 7-12.

Even leek het erop dat Vriendenschaar een mooie avond tegemoet ging. Nadat de aanvoerster van Luno zeer attent een bloemetje overhandigde vanwege de sportploeg van het jaar titel ging de wedstrijd van start.

 De eerste twee aanvallen van Luno waren eenschots en Vriendenschaar stond binnen drie aanvallen op een 0-2 voorsprong. Luno knokte zich echter terug tot 2-2. Verdedigend was het spel van Vriendenschaar in orde, in de ruimte welteverstaan.. Het was de rebound die de ploeg uit Bodegraven de das om deed. Vriendenschaar was met name in de eerste helft niet scherp genoeg op de afvallende bal. Vooral de heren van Luno hadden veel overmacht onder de korf. Dat leidde aan de kant van Bodegraven tot veel verloren duels en eenschotsaanvallen. De ruststand was 6-3.

De tweede helft liet zien dat het van José Potuyt, Anita Koster, Stefan de Vries en Rolf de Bree het aanvallend zeer lastig had. Waar aanvallend de snelle tegenstandster van Koster moeilijk tot scoren kwam, was dat andersom ook het geval. De Vries had het lastig met een lange heer onder de paal en spits de Bree was vandaag niet trefzeker. Potuyt won haar duels onder de paal wel, maar het bleek onvoldoende. Het andere vak scoorde wel, maar om de wedstrijd te winnen moeten in principe allebei de vakken in goede doen zijn.


De van de week zieke René van Leeuwen werd nog ingebracht met succes. Zijn doelpunt kwam echter te laat. Bij een score van 7-12 besloot de scheidsrechter dat het genoeg was geweest.

Via deze weg willen wij het meegereisde publiek bedanken voor hun komst. Ook in de strijd voor handhaving voelt het goed dat mensen de moeite nemen ons ook bij uitwedstrijden te bezoeken.