VOLLEYBAL: VSTS verliest van Beko/Next Volley

18-01-09 Afgelopen zaterdag was het voor VSTS de beurt te strijden tegen de nummer twee in de tweede divisie: Beko/Next Volley. Eerder dit seizoen versloeg VSTS dit team in de nationale bekercompetitie.

De dames begonnen de wedstrijd erg sterk. Met name Miranda Griffioen en Marieke van de Lagemaat wisten de ballen goed te raken wat het Beko/Next Volley erg moeilijk maakte in de verdediging. Halverwege deze set verzwakte VSTS en de set werd weggegeven met 19-25.

In de tweede set wist VSTS het overtuigende spel wel vast te houden tot het eind. Aan het net bleek VSTS deze set sterker, het lukte de lange aanvalsters van Beko/Next Volley nauwelijks de blokkering te ontwijken. Zonder veel moeite werd deze set met 25-11 binnengehaald.

Slordige fouten aan de kant van VSTS zorgden voor een directe achterstand in de derde set.  Op een stand van 13-21 werd Mirjam van de Kruk het veld ingebracht voor Esther Wagensveld en ook Annemarieke Zwaneveld werd ingezet om de verdediging te verbeteren. Deze wissels mochten niet baten en VSTS verloor deze set met 16-25.

In de vierde set bleken de rollen toch weer omgedraaid. VSTS herstelde zich en hervatte het sterke spel van de tweede set. Deze set werd dan ook met 25-18 gewonnen.

De wedstrijd werd afgesloten met een nek aan nek race in de 5e set. Op een stand van 14-14 wist Beko/Next Volley de twee beslissende punten te maken en ging er met de winst vandoor. VSTS verloor deze spannende set met 14-16, wat leidde tot een 2-3 verlies.