WIELRENNEN: 3e Ronde van het Groene Hart mogelijk afgelast

15-01-09 De kans is groot dat er op 22 maart 2009 geen 3e Ronde van het Groene Hart wordt verreden. Dat zou een grote tegenvaller zijn voor de organisatie, die terug kan kijken op 2 succesvolle edities van de wielerklassieker voor beroepsrenners.

De wedstrijd over 200 km is vooral in het leven geroepen ter promotie van het Groene Hart en kon tot dusver op een brede steun van de diverse overheden (Rijk, Provincies, Stuurgroep Groene Hart en vele gemeenten) en het bedrijfsleven rekenen. De Ronde was ook uniek omdat de gehele wedstrijd met start in Zoetermeer en finish in Woerden live door SBS6 werd uitgezonden. 

Stichtingsvoorzitter Paul Nouwen: "Wij zijn inderdaad in een uitermate cruciale fase aanbeland en het voortbestaan van de Ronde staat serieus op het spel. De huidige economische omstandigheden leiden er toe dat vele bedrijven, ook sponsoren die ons de afgelopen 2 jaar steunden, nu de hand op de knip houden.

Wanneer wij niet binnen 2 weken een hoofdsponsor voor de wielerronde hebben gevonden gaat de Ronde, zoals het er nu naar uit ziet, niet door. En daarmee mogelijk ook het cultuurprogramma dat we hebben opgezet met een literair festival, een boekenmarkt, een recreatie en toerisme weekend, en een culinair event."