Lange files op A12 na ongelukken

15-01-09 Bron: www.nu.nl AMSTERDAM - Op de A12 zijn donderdag kilometerslange files ontstaan na twee ongelukken waarbij in totaal acht voertuigen betrokken waren. Bij knooppunt Grijsoord vielen twee gewonden. De linkerrijstrook vanuit Arnhem richting Utrecht was enige tijd afgesloten.

Dat leverde een file van zestien kilometer op, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Het verkeer op de A50 kon aansluiten bij een file die opliep tot een lengte van tien kilometer.

Op de A12 tussen Den Haag en Utrecht raakte een automobilist onwel. Hij veroorzaakte daarmee een ongeluk waarbij zes voertuigen betrokken waren. Twee rijstroken tussen Reeuwijk en Bodegraven moesten worden afgesloten.

Dat zorgde voor vijftien kilometer file. Het verkeer dat vanaf de A20 de A12 op wilde kreeg acht kilometer file voor de kiezen.

Verder verloor een vrachtwagen olie op de verbindingsweg van de buitenring van de A10 naar de A4 richting Delft. De rijbaan werd daardoor volgens de VID zo glad dat enkele automobilisten de macht over het stuur verloren en de bocht uitvlogen.

De weg was vanaf 06.00 uur ruim een uur dicht om de rijbaan schoon te maken.