ZWEMMEN: Winterkring kampioenschappen zwemmen

12-01-09 HoogenboomTours/BZ&PC was vertegenwoordigd met 11 zwemmers bij de winterkring kampioenschappen van de kring Gouwe Rijnstreek.

In totaal 21 keer werd er door BZ&PC aan een start verschenen.

De ploeg bestond uit: Eveline van der Zwaan, Chantal van der Zwaan, Tiamo van IJperen, Kevin Lingen, Bas de Vos, Marsha den Besten, Jennifer den Besten,  Stefan Verheul, Hans van Wijk, Lorenz van IJperen en Bart van der Zwaan .

Van de 21 starts werd er 11 keer een persoonlijk record gezwommen en er werden maar liefst  6 medailles behaald.

Chantal van der Zwaan behaalde 3x een bronzen plak, op de 100m vrije slag, 100m vlinderslag en de 100m wisselslag waarop  ze ook een persoonlijk record zwom.

Verder waren er medailles voor Kevin  Lingen op de 100m schoolslag.

Jennifer den Besten op de 100m vlinderslag en Bart van der Zwaan op de 100m rugcrawl. Voor alle drie de zwemmers gold dat ze dit ook in een persoonlijk record zwommen.

Zij waren echter niet de enige die een persoonlijk record zwommen; ook Eveline van de Zwaan, Tiamo van IJperen, Marsha den Besten en Stefan Verheul zwommen persoonlijke records. Bas de Vos, Tiamo van IJperen, Kevin Lingen en Eveline van der Zwaan grepen net naast een podium plaats en werden 4e. Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd waarin ook goede prestaties werden neergezet.
 
Jennifer den Besten zwemt over 3 weken ook op de Nationale Junioren Kampioenschappen in Dordrecht, hier komt ze uit op de 200m wisselslag. Deze kring kampioenschappen waren een goede voorbereiding voor Jennifer. En nu maar hopen dat het op de NJK ook goed gaat.