KORFBAL: Vriendenschaar pakt 2 belangrijke punten

12-01-2009 Vriendenschaar heeft deze zaterdag twee zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving in de 2e klasse. Van KIOS werd verdiend met 13-15 gewonnen. Gemakkelijk ging het echter niet.

Vriendenschaar begon de wedstrijd matig en door het door het geluid van de trommels aan de kant van KIOS was het moeilijk te coachen.

Veel ballen werden daardoor in het begin verspilt waardoor KIOS het heft in handen kon nemen en uitliep tot een 3-1 voorsprong. Daarna was het echter Vriendenschaar dat door tactisch verdedigen zo goed als elk gemist schot in de aanval van KIOS kon afvangen. Vriendenschaar wist de achterstand om te bouwen tot een voorsprong die bij rust 3-5 was.

Na rust werd er door Vriendenschaar gelijk weer veel druk gezet op de aanval van KIOS. Aanvallend werd er een hoger tempo gespeeld dan in de eerste helft. Door dit hogere baltempo kon de aangeefpositie makkelijker worden neergezet. Mede daardoor werd Vriendenschaar ook gevaarlijker op de doorbraak. Dit leverde in de tweede helft vijf strafworpen op, door overtredingen aan de kant van KIOS. Vriendenschaar liep uit tot een voorsprong van 9 - 14.

Door rommelig spel in de eindfase liet Vriendenschaar nog terugkomen tot 13 - 14. In de laatste minuut wist Vriendenschaar uiteindelijk alsnog de punten zeker te stellen door het benutten van een strafworp. Eindstand 13 – 15.
 

Zo pakt Vriendenschaar 2 belangrijke punten in de strijd om handhaving in de 2e klasse. Na 7 gespeelde wedstrijden staat Vriendenschaar 5e met 6 punten. Des staat daaronder met 5 punten. KIOS heeft na 7 gespeelde wedstrijden 2 punten. Hekkensluiter Weidevogels moet het nog zonder punten doen.

Volgende week zal Vriendenschaar uit moeten spelen tegen LUNO uit Linschoten. De eerste wedstrijd tegen LUNO verliep teleurstellend voor Vriendenschaar. Het is aan Vriendenschaar om ervoor te zorgen dat de aankomende wedstrijd anders zal verlopen.