Het laatste nieuws

Aanmelden voor BRAVO cursus snorkelen

22-04-2019 Bodegraven - Afgelopen week hebben weer een groep enthousiaste kinderen met succes de BRAVO cursus Snorkelen afgerond. Onder begeleiding van ervaren trainers van Aquafauna werd in vier weken de basistechnieken van het snorkelen bijgebracht.  Heb jij ook zin om het onderwater leven beter te leren kennen, meld je dan aan voor de BRAVO - najaar cursus(Bravo@aquafauna.nl)

RVC ’33 speelt zich veilig en pakt koppositie 3e periode (+ radioverslag)

23-04-2019 Reeuwijk-Brug - RVC ’33 heeft zich in ieder geval verzekerd van nog een seizoen spelen in de 2e klas, maar er zit wellicht nog meer in het vat. De Reeuwijk-Dorpers wonnen afgetekend met 6-1 van Stompwijk ’92 en pakten daarmee de koppositie in de 3e periode. In het begin leek het er niet op dat RVC ’33 met grote cijfers zou winnen. Stompwijk dat in de gevarenzone staat, trok gewoon ten aanval om het RVC zou lastig mogelijk te maken.

ESTO weer in gevarenzone

23-04-2019 Bodegraven - ESTO is weer teruggezakt in de gevarenzone. De Bodegravers staan door het 1-1 gelijke spel tegen Teylingen nu weer op de 12e plaats en dat is een nacompetitieplaats. De wedstrijd op de Kievitsheuvel tegen Teylingen kon maar één helft boeien. Dat was de eerste helft. Niet alleen vanwege beide doelpunten maar ook het spelbeeld. Het eerste kwartier combineerde Teylingen zich opportunistisch richting het

Na de zomer besluit over vervolgtraject tweede Rijnbrug

22-04-2019 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeenteraad neemt na de zomer een besluit over het vervolgtraject voor de tweede Rijnbrug in het centrum van Bodegraven. Er is in 2017 een rapport verschenen over nut en noodzaak van de tweede Rijnbrug en op 10 april 2019 is een presentatie gegeven over de civiel technische haalbaarheid. Beide  zijn positief over de tweede Rijnbrug.
 

Rohda ’76 wisselt stuivertje met Sportief

22-04-2019 Woerdense Verlaat - Met een verdiende 1-2 overwinning bij Sportief schreven de Bodegravers niet alleen drie punten bij, maar zij passeerden de ploeg uit Woerdense Verlaat ook op de ranglijst. Door de winst klom Rohda’76 naar de 9e plaats. Via een gelukkige goal van Roy Snijder opende het team van Willem van Vegten na een kwartier de score: 0-1. De 0-2 daarentegen kwam na een fraai uitgespeelde aanval tot stand.

Van Nispen maatje te groot voor CVC Reeuwijk

20-04-2019 Reeuwijk-Brug - Van Nispen was een maatje te groot voor CVC Reeuwijk. Het speelde zich moeiteloos naar een 1-4 zege en daarmee was ook het kampioenschap in de 3e klasse A een feit. De Zilkenaren waren het hele seizoen al een klasse apart. Dat CVC Reeuwijk verloor, was dan ook wel te verwachten, maar het optische krachtsverschil was zaterdagmiddag wel erg groot. CVC kon aanvallend geen vuist maken.

Vanaf vanavond in Gesprek van de Dag!

22-04-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Vanaf zondagavond 19:00 ziet u op TV Bodegraven weer een nieuwe editie van Gesprek van de Dag. Een programma met onderwerpen die spelen in onze gemeente, spraakmakende (sport)prestaties of andere onderwerpen die de volgende dag prima bij het koffieapparaat besproken kunnen worden. Het programma wordt na vanavond 19:00 op ieder oneven uur herhaald.

Leerlingen Pr. Beatrixschool lopen 3000 euro bij elkaar

20-04-2019 Bodegraven Dit schooljaar viert de Pr. Beatrixschool het 50-jarig bestaan van de school. Door het jaar heen zijn er verschillende festiviteiten.

Tijdens de Koningsspelen is er een sponsorloop gehouden. De leerlingen hebben een fantastisch bedrag opgehaald. De opbrengst is voor de "buren", de ouderen van de dagverzorging in Rijngaarde.

‘Steengoed’ uitstapje van Rohda Business Club (RBC)

19-04-2019 Bodegraven - De Rohda Business Club (RBC) is een netwerkplatform dat zeven jaar bestaat en inmiddels 40 zogenaamde businesspartners telt. De samenstelling is heel divers. Alle geledingen uit de Bodegraafse ondernemerswereld zijn vertegenwoordigd: dienstverlening, bankwezen, bouw, horeca, middenstand. Noem maar op.
De RBC-partners komen enkele malen per jaar bijeen. De ene keer staat een actueel

Synchroonzwemsters BZ&PC geslaagd voor diploma

19-04-2019 Bodegraven - Zaterdag 13 april jl. vond in zwembad de Kuil in Bodegraven een diplomawedstrijd plaats voor de jongste synchroonzwemsters. Bij het diplomazwemmen moeten de synchroonzwemsters zeven verschillende onderdelen laten zien aan een jury, o.a. lenigheid, zwemslagen en zwemmen op muziek. Bij voldoende punten mag de zwemster het diploma in ontvangst nemen en hiermee kan doorgestroomd worden naar een hogere categorie. BZ&PC

CKV Reeuwijk en Vriendenschaar niet in dezelfde 2e klas

19-04-2019 Bodegraven/Reeuwijk – Nu al heeft de KNKV de indelingen bekend gemaakt voor het volgende zaalkorfbalseizoen dat 24 november van start zal gaan. CKV Reeuwijk en Vriendenschaar zullen dan niet tegen elkaar kunnen uitkomen. Beide clubs zijn niet in dezelfde 2e klas-poule ingedeeld. CKV Reeuwijk gaat uitkomen in de 2e Klasse F en daar krijgt het o.a. te maken met het Waddinxveense Korbis. Vriendenschaar is

Sportuitslagen 20/22 april

 ► Voetbal 20 april:  
 3A | CVC Reeuwijk - Van Nispen 1 - 4  
 4B | Sportief - Rohda '76 1 - 2  
 4B | WDS - Kamerik 2 - 2  
 4BMoerkapelle - De Rijnstreek 7 - 0  
 4B | Bodegraven - VEP 4 - 4  
 ► Voetbal 22 april (2e paasdag):  
 4B | ESTO - Teylingen 1 - 1  
 4B | RVC '33 - Stompwijk '92 6 - 1  

Tweede otter in korte tijd verkeersslachtoffer bij Nieuwkoopse Plassen

18-04-2019 Nieuwkoop - In slechts drie weken tijd is er een tweede otter doodgereden op de Ziendeweg naast de Nieuwkoopse Plassen. Muskusrattenvangers vonden het volwassen mannetje in de berm bij Aarlanderveen. Eind maart was een gezond vrouwtje het slachtoffer. Boswachter Martijn van Schie: “Dit heeft een enorme weerslag op de populatie in de

Bijensterfte door varroamijt, niet door bestrijdingsmiddelen

18-04-2019 Zuid-Holland - De VVD Statenfractie  Zuid-Holland heeft n.a.v. een onderzoek van Wageningen University & Research schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Uit het onderzoek blijkt dat bestrijdings- middelen niet de oorzaak zijn van de grote sterfte onder honingbijen. De schuldige is de exotische

De Wegwijzer wint competitie ‘School van het Jaar’.

18-04-2019 Bodegraven - Begin dit jaar is Sportcentrum De Kuil gestart met de competitie ‘School van het Jaar’ speciaal voor de basisscholen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Gedurende een aantal maanden werd elke woensdagmiddag één basisschool ‘School van de Week’ en mochten de leerlingen tegen een gereduceerd bedrag komen zwemmen en meedoen aan de ‘Munten Challenge’.