Actie

Maandagmiddagwandelingen bij Inloophuis

3 Jul 2017 - 13:30

Woerden - Iedere maandagmiddag start er een wandeling vanaf Inloophuis ‘Leven met kanker’ onder leiding van vrijwilligers Antonio of Gerard. De wandeling is net als de andere activiteiten van het Inloophuis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Meestal wordt er een uur gewandeld maar het kan korter als dit net wat te ver is, soms wordt er voor degenen die meer aankunnen een extra ommetje gemaakt.

 

IVN-kanotocht

9 Jul 2017 - 12:00

Aarlanderveen - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een kanotocht door het veenweidegebied bij Aarlanderveen en het zuidelijk deel van de Nieuwkoopse plassen. Onderweg vertelt de IVN-gids – voor zover mogelijk vanuit de kano – over het gebied en wat er leeft. In het weidegebied zijn dat bijvoorbeeld kieviten, sterns en visdiefjes.

IVN-kanotocht

26 Jun 2017 - 14:30

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een kanotocht door het veenweidegebied bij Aarlanderveen en het zuidelijk deel van de Nieuwkoopse plassen. Onderweg vertelt de IVN-gids – voor zover mogelijk vanuit de kano – over het gebied en wat er leeft. In het weidegebied zijn dat bijvoorbeeld kieviten, sterns en visdiefjes.

KPJ Rondje Droogh

17 Sep 2017 - 09:00

Bodegraven - Het jaarlijkse Rondje Droogh wordt dit jaar voor de 49e keer georganiseerd door KPJ Bodegraven. Deze hardloopwedstrijd is toegankelijk voor alle leeftijden en loopniveau's. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Locatie: P.J. Hoogendoornlaan te Bodegraven.

Riviernatuur komt tot leven!

8 Jul 2017 - 09:30

Lopik - Staatsbosbeheer organiseert, in samenwerking met natuurmuseum de Wielewaal, een bezoek aan het natuurmuseum de Wielewaal en een natuur ontdekkingstocht op riviereiland de Bol bij Schoonhoven. Ontdekt het geheim van de rivierdynamiek van de rivier de Lek.

OERRR Watersafari

5 Jul 2017 - 14:30

Nieuwkoop - Vaar mee met de Watersafari van OERRR! De schippers van Natuurmonumenten varen elke woensdagmiddag uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de watersafari leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Zomernatuur bij Kromme Aar

9 Jul 2017 - 14:00

Alphen a/d Rijn - Laat je verrassen door wat de IVN-gids laat zien en vertelt over wat de natuur in het Kromme Aargebied in deze zomermaand biedt. Niet alleen de oever, maar ook het water toont bloeiende planten. Daartussen is het waterwild bezig zijn kroost te voeden en te beschermen tegen vijanden. Bij mooi weer zijn ook vlinders en libellen actief.

 

Zie jij ze vliegen in de Nieuwkoopse Plassen?

30 Jun 2017 - 14:00

Nieuwkoop - Vogelliefhebbers opgelet! In juni organiseert Natuurmonumenten in Nieuwkoop voor het laatst dit jaar vaartochten met als thema roofvogels. Vaar door de smalle slootjes van de Nieuwkoopse Plassen en ontdek welke jagers er hier allemaal leven...

Genieten op de bloemenweide

24 Jun 2017 - 10:00

Boskoop - IVN-gidsen starten een natuurwandeling op De Veenmol in Boskoop. Ze wandelen over het Heempad en de Ringdijk naar kinderboerderij de Contactweide, waar gestopt kan worden voor koffie en sanitair.

 

 

 

Ontdek het geheim van de Put van Kruijt

23 Jun 2017 - 19:00

Bodegraven - Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met dhr. Kruijt de unieke vaar- wandelexcursie; Ontdek het geheim van de Put van Kruit.

 

Inhoud syndiceren