Actie

IVN Stiltewandeling door de natuur

28 Okt 2018 - 11:00

Alphen a/d Rijn - Zondag 28 oktober is de ‘dag van de Stilte’. Een dag om even stil te staan bij jezelf. Daarom organiseert IVN Alphen een stiltewandeling. Tijdens de wandeling kunnen we het herfstseizoen bewonderen en de bijzonderheden van dit jaargetijde ervaren..

‘Nacht van de Nacht’

27 Okt 2018 - 20:00

Gouda - Laat het donker, donker! Waar is het ’s nachts nog donker? Nederland en haar Randstad in het bijzonder is een van de meest verlichte plekken in de wereld. Echte duisternis is in Nederland slechts op uitzonderlijke plekken te vinden. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor onnodige lichthinder en besparing van energie en verlichting.

Wandelen

3 Nov 2018 - 08:00

Bodegraven - De volgende wandeling is op zaterdag 3 november 2018 en wordt uitgezet door Annette Jacobi en Ellen Hordijk.

Nadere gegevens volgen

Workshops Petanque voor de jeugd

7 Okt 2018 - 12:00

Gouda - Gratis workshops petanque. Jongeren van 8 t.m. 15 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met de basisbeginselen van deze uitdagende precisiesport. Ervaren bondsjeugdtrainers en trainers van "Jeugd in Opleiding"

IVN Natuurwandeling langs Kromme Aar

13 Okt 2018 - 14:00

Alphen a/d Rijn - IVN organiseert een wandeling door het Kromme Aargebied in Alphen-Zegersloot. De natuur maakt zich klaar voor de winter. De gidsen vertellen welke slimme trucjes planten en dieren hebben om de winter door te komen. Zo biedt de natuur ook in de herfst genoeg interessante dingen om te horen en te bekijken. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis.

Paddenstoelenexcursie

14 Okt 2018 - 14:00

Gouda - Herfst is de tijd voor paddenstoelen! IVN en KNNV organiseren in samenwerking met de gemeente Gouda een paddenstoelenexcursie op de Groene Wal in Gouda.

 

Paddenstoelen in het Gouwebos

6 Okt 2018 - 10:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een paddenstoelenexcursie in het Gouwebos. Vorige excursies laten zien hoe rijk dit bos is aan paddenstoelen. Tenminste 50 soorten zijn er waargenomen. IVN-gidsen kiezen de paden waar ze staan en vertellen over de

1000 jaar herfst in De Meije

29 Sep 2018 - 09:45

Meije - Staatsbosbeheer organiseert een speciale wandeling door het eeuwenoude landschap van de Zegveld en de Meije. De deelnemers maken in deze periode een reis door de tijd.

 

Paddenstoelen in het Spookverlaat

27 Sep 2018 - 10:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een paddenstoelenexcursie. Die wordt gehouden in het Spookverlaat aan de rand van Alphen, bij de wijk Kerk en Zanen. Voor IVN een nieuw ontdekt paddenstoelengebied.

 

Excursie stadsplanten

30 Sep 2018 - 14:00

Gouda - Wilde planten groeien spontaan op allerlei plekken. Ook in de stenige omgeving van een stad. (gratis excursie)

 

Inhoud syndiceren