Nieuws

Hans Vroomen voorgedragen als burgemeester

21-10-2017 Ommen Hans Vroomen moet de nieuwe burgemeester van Ommen worden. De gemeenteraad heeft donderdag 19 oktober besloten hem voor te dragen als opvolger van waarnemend burgemeester Bas Verkerk.

De 55-jarige Vroomen is op dit moment lid van het gerechtsbestuur van de Rechtbank Overijssel.

SP met regio in actie tegen gaswinning in het Groene Hart

21-10-2017 Groene Hart - In het kader van de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ organiseert de SP op 28 oktober in Woerden, Bodegraven en Gouda een bustour samen met de lokale SP afdelingen. Tijdens deze bustour onder leiding van SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn (waar Bodegraven onder valt) en sympathisanten drie wijken

Popkoor Mix Voices op zoek naar nieuwe leden

19-10-2017 Bodegraven - Vorig jaar werd in Bodegraven het popkoor Mix Voices opgericht als onderdeel van de organisatie Vocaal Regionaal van Dick van Bokkem. Indien u geïnteresseerd bent om mee te gaan zingen in een niet al te groot en heel gezellig koor bent u van harte welkom op de wekelijkse repetitieavond.

Vanaf 9 november wegwerkzaamheden aan De Reewal

19-10-2017 Reeuwijk-Dorp - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft opdracht gegeven om de Reewal op te hogen, drie passeerplaatsen en twee wegversmallingen aan te brengen. Verder wordt de weg voorzien van een nieuwe laag asfalt met rode fietssuggestiestroken en er wordt een nieuwe grens van de bebouwde kom geplaatst.

De Computerclub Bodegraven slaat haar vleugels uit.

19-10-2017 Bodegraven - Met ingang van 1 januari 2018 zal de Computerclub Bodegraven haar twintig jarig bestaan afsluiten en overgaan naar de Hobby Computer Club – SeniorenAcademie. Zo is met meerderheid van stemmen besloten op de extra ledenvergadering op 12 september 2017.

 

 

Werkgelegenheid in Midden-Holland groeit sterk

18-10-2017 Midden-Holland - Op basis van nieuwe cijfers van het CPB verwacht UWV dat er dit jaar en volgend jaar in totaal 2.600 banen meer bij komen voor werknemers in Midden-Holland. Daardoor neemt de werkloosheid verder af. Voor eind 2018 verwacht UWV nog 2.850 WW-uitkeringen uit te keren in Midden-Holland. Dat zijn er 1.000 minder dan eind 2016: een daling van 26%.

TeenEvent voor tieners van 11 tot 14 jaar bij de Vromade

18-10-2017 Bodegraven - De 11e editie van TeenEvent opende afgelopen dinsdag in Bodegraven op het parkeerterrein tegenover de Sporthoeve haar deuren. Elke middag vanaf 14.30 uur en avond vanaf 19.00 uur staan er deze week  attracties klaar voor alle tieners tussen de 11 en 14 jaar. Er kan worden gegamed, er zijn sumoworstelpakken en ook dit jaar is er weer een stormbaan.

Bodegraven-Reeuwijk vraagt inwoners naar mening over lokale democratie

18-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Via de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen inwoners bij ‘Testlab Lokale Democratie' een enquête invullen met vragen over het functioneren van de gemeenteraad, het college en ambtenaren.
 

Romeinse kippen op de Hortus Populus

16-10-2017 Bodegraven - Drie kippen en een haan kregen afgelopen maandag een warme ontvangst in de Hortus Populus. Het zijn Dorkingkippen, een ras dat al door vroege Romeinse geschiedschrijvers genoemd wordt. Een sterke kip met 5 tenen. De kippen zijn geschonken door poeliersbedrijf Wil De Wit. Ze wonen nu in een prachtige kippentractor die door Hans Verspoor is gebouwd.

Groep acht gaat op dievenjacht

16-10-2017 Bodegraven - Woensdagavond hebben wijkteam Zuid en de politie hulp gekregen van Amina, Ahmed, Anissa, Federico, Ingmar, Mats, Djedi en Rodi. Deze leerlingen uit groep 7/8 van ‘t Vogelnest gingen de wijk Broekvelden door de ogen van een inbreker bekijken.

Inhoud syndiceren