Nieuws

Wereldwinkels kunnen wijn blijven verkopen

17-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De Wereldwinkels in Bodegraven en Reeuwijk-Brug kunnen wijn blijven verkopen. Naar aanleiding van een recente controle moest de wijnverkoop worden gestaakt. Het verstrekken van zwak-alcohoudende drank is in strijd met de Drank- en horecawet. Inmiddels heeft de gemeente met de wereldwinkels gesproken over een oplossing.

Welzijn onze Zorg in radioprogramma NPO 5

16-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Welzijn onze Zorg is met een vliegende vaart van start gegaan. De organisatie werkt samen met de buurtsportcoach en Veilig Verkeer Nederland. Daardoor kunnen er innoverende aansprekende activiteiten neergezet worden met als doel succesvol langer thuis wonen. Ook landelijk lopen er mooie samenwerkingen. Op 28 januari is Welzijn onze Zorg te gast bij het radio programma op

Jubileumjaar Bodegraafs Vocaal Ensemble

16-01-2017 Bodegraven - Het Bodegraafs Vocaal Ensemble viert in 2017 haar 30-jarig bestaan met diverse activiteiten. De eerste activiteit staat gepland voor zondagmiddag 2 april. Dan wordt in de Willibrorduskerk aan de Overtocht een concert gegeven met als thema “Oorlog en Vrede”. Allerlei liederen die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan dit onderwerp komen voorbij, wat overigens beslist niet betekent dat het een zwaarmoedig concert wordt.

De Boreftse Eettafel start met een stamppotten festijn

16-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Wie mee wil eten op 11 februari met de Boreftse eettafel kan zich inschrijven via de website www.deboreftseeettafel.nl Telefonisch kan ook bij Asha Soedhoe 06 53 102 893 en bij Marcel Bosch 06 53 277 904. Let op! U kunt zich NIET meer opgeven via de balie van Rijngaarde!  Ook deze keer hebben de Tafelaars een heerlijk 3-gangen menu samengesteld waarbij verse seizoens-produkten

Derde poging om huizen te bouwen op terrein Domburg

15-01-2017 Bodegraven - Het ziet ernaar uit dat er eindelijk gebouwd gaat worden op het Domburgterrein langs het spoor in Bodegraven. De gemeente hoopt dat het project minimaal de boekwaarde oplevert. Als het plan door gaat komen er in totaal 55 grondgebonden woningen en 25 -30 appartementen. Heijmans Vastgoed is beoogd trekker van het gehele project. Green Real Estate neemt 50% van de grondgebonden woningen af voor de vrije sector verhuur.
 

Regionale brandweer gaat reorganiseren

15-01-2017 Nieuwerbrug - Clustercommandant Ed Molenaar gaf afgelopen zaterdag bij de uitreiking van diploma's, oorkondes en de koninklijke onderscheiding voor Patrick Blijleven, een terugblik op het afgelopen jaar en kondigde een reorganisatie aan. De brandweer Bodegraven-Reeuwijk is in 2016 totaal 252 keer uitgerukt, waarvan 180 keer voor brand, 109 keer voor hulpverlening en 13 keer voor een first responder (AED).

Patrick Blijleven lid in de Orde van Oranje Nassau

15-01-2017 Nieuwerbrug - Hoofd brandweerwacht, jeugdleider en onderhoudsmedewerker Patrick Blijleven uit Bodegraven heeft na 22 jaar afscheid genomen van de vrijwillige brandweer Bodegraven. Hij ontving behalve de afscheidspenning een lintje lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor bijzondere persoonlijke verdienste voor de samenleving en meerwaarde die dit heeft gehad voor veiligheid van de inwoners van de gemeente en de regio.

Open dag schaakclub matig bezocht

15-01-2017 Bodegraven - De schaakclub Bodegraven hield afgelopen zaterdag een open dag in het Evertshuis. De opkomst viel en beetje tegen. Op 11 februari en 11 maart zijn er weer open dagen en hopelijk komen er dan meer mensen kijken. De vereniging heeft momenteel 35 leden, waarvan 17 jeugdleden. Er wordt iedere maandagavond gespeeld in de grote zaal van Rijngaarde. Schaakclub Bodegraven heeft een website en is actief op Twitter.

Midwinterfeest op 't Vogelnest

15-01-2017 Bodegraven - Sneeuw, kou en hagel, toepasselijker kan het niet op een midwinterfeest. Op ’t Vogelnest werd vrijdag 13 januari de winter omarmd door een midwinterfeest te vieren. Het feest, dat in het kader van het 40-jarig bestaan werd georganiseerd, bestond uit een spelparcours voor de kinderen en vond vanwege de weersomstandigheden in de school plaats. Het midwinterfeest werd voor de eerste keer georganiseerd.

inschrijfgeld Bodypump voor sponsoractie Alpe d'HuZes

14-01-2017 Bodegraven - Vanwege de 100e global relaunch bodypump was er in de nacht van 13 op 14 januari om 1 minuut over 12 een les bodypump bij sportschool Goederaad. Er waren 's nachts 30 liefhebbers voor deze les. Het inschrijfgeld van 10 euro is bestemd voor de sponsoractie Alpe d'Huzes. Sportschooleigenaar Eric Zwaan heeft vrijdagavond een sport verdienstenduim ontvangen tijdens de verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg 2016.

Inhoud syndiceren