Nieuws

Risico op bodemdaling Reeuwijk na Peilbesluit flexibel peil

18-09-2017 Reeuwijk - De Vereniging van Watereigenaren en Rechtmatige gebruikers (VWR) heeft 20 juni een zienswijze ingediend naar aanleiding van het voorstel van waterschap Rijnland om een flexibel peil aan te houden in de Reeuwijkse plassen. De VWR heeft op 13 september ingesproken in de commissie Voldoende Water. Hoewel de insprekers op diverse punten in het gelijk werden gesteld, wordt het

Wegafsluiting afrit Waarder tijdens herfstvakantie

18-09-2017 Waarder - De Zuidelijke Randweg Woerden kan naar verwachting vanaf juni 2018 in gebruik genomen worden. Maar voor het zover is zal er nog flink gewerkt worden aan de weg. In de herfstvakantie, van 13 tot 23 oktober en in het weekeind daarna van 27 tot 30 oktober, worden er drie rotondes aangelegd.
 

Aanmelden voor vrijwilligersmarkt

18-09-2017 Bodegraven - De Vrijwilligerscentrale van SAM organiseert op 7 oktober tussen 14:00 en 16:00 uur de Vrijwilligersmarkt in het Huis van Alles Bodegraven.

Vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een plek op de Vrijwilligersmarkt.

 

Rivierkreeften knabbelen oevers kapot

18-09-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De afgelopen weken zijn er veel meldingen van rivierkreeften binnengekomen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De rode Amerikaanse rivierkreeft is ongeveer vijftien centimeter groot en leeft in rivieren en sloten. Het Hoogheemraadschap van Delfland onderzoekt of en welke beheersmaatregelen tegen de opkomst van de rivierkreeft genomen kunnen worden.

Kaaskoningin toegevoegd aan Wall of Fame in kaasmuseum

16-09-2017 Bodegraven - Nel Habben Jansen, voorzitter van Stichting Kaasmuseum Bodegraven, overhandigde afgelopen zaterdag de foto die bestemd is voor de wand met kaaskoninginnen, aan kaaskoningin Fleur Sterk. Ze was blij verrast en schoof haar portret naast de kaaskoningin van 2016, Jeannette Cromwijk.

 

Nog nooit zoveel gewicht in de schaal; 226 kg

16-09-2017 Bodegraven - Volgens spreekstalmeester Nico Stolwijk is er nog nooit zoveel gewicht in de schaal gelegd door de kaaskoningin en haar hofdames. Ze wogen samen 226 kg. W. Hoenderdos uit Bodegraven en K. de Jong uit Driebruggen hadden het bijna goed geraden en wonnen een prijs. De kaaskoningin had voordat de markt werd geopend, de Bodegraven Classic en Open gestart.

Scouting Bolaro wint eerste prijs kaascorso

15-09-2017 Bodegraven - Scouting Bolaro won afgelopen donderdag de eerste prijs van het kaascorso 2017, gevolgd door respectievelijk de Willibrord Milandschool (2), buurtvereniging Oud Boreft (3), turn en dansvereniging Heres (4) en VV Bodegraven (5). Kaaskonining Fleur Sterk en haar hofdames Patricia Kroon en Cheyenne Humme sloten vanaf de Willibrord Milandschool in een open wagen

Kaaskoningin met hofdames in actie

15-09-2017 Bodegraven - “Wees welkom, majesteit” zongen de bewoners van Rijngaarde onze kaaskoningin vanmorgen toe.  Heel even maar keken de kaaskoningin Fleur Sterk en haar hofdames Patricia Kroon en Cheyenne Humme echt verbaasd. Daarna realiseerden zij zich dat ze het afgelopen nacht niet hadden gedroomd. Het is werkelijk waar,  maar het lijkt wel een sprookje. Er was een feestelijke ontvangst in de foyer en de dames deden mee met bewegen op muziek.

Kaaskoningin 2017 bekend

14-09-2017 Bodegraven - Donderdag om 18.15 uur arriveerde de Kaaskoningin 2017 Fleur Sterk met haar Hofdames Patricia Kroon en Cheyenne Humme – Berkvens in de regen bij de Willibrord/Milandschool waar zij welkom werden geheten door de directrice Wil Nicolaas met een leuke toespraak. Hiermee viel de last van een lang bewaard geheim voor zowel de Kaaskoningin als de Hofdames van hun schouders.

 

Holland Outlet Mall Zoetermeer afgeblazen

13-09-2017 Zoetermeer - De winkeliers- en ondernemersverenigingen van Bodegraven-Reeuwijk en Gouda zijn blij met het besluit van de gemeenteraad van Zoetermeer om te stoppen met de ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM). Die vreugde wordt gedeeld met de winkeliers- en ondernemers- verenigingen uit Alphen aan den Rijn,

Inhoud syndiceren