Nieuws

Sloopkogel door de studio Gouwestad aan de markt

24-07-2017 Gouda - Na jaren van plannen en voorbereiden verhuist de radiostudio aan de Markt in Gouda op zondag 30 juli naar de studio aan de Lange Groenendaal. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur is er een speciaal optreden van de Goudse rockband Sloopkogel. Tussen 16 en 17 uur komt Arie Spaans, leadzanger van de Haagse band Suburbs, speciaal naar de studio voor een akoestisch solo-optreden. Om af te sluiten waar de band Suburbs in oktober 1999 mee begon in het programma Going Underground.

Nog geen definitief plan voor Korte Waarder

24-07-2017 Nieuwerbrug - De Korte Waarder in Nieuwerbrug moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers en daarom verzinnen de inwoners allerlei manieren om de weg zo in te richten dat die minder aantrekkelijk wordt voor sluip- en vrachtverkeer.

Bron foto: Dorpenwijk

Eerste oeverzwaluwen zijn verhuisd

23-07-2017 Bodegraven - Enkele oeverzwaluwen hebben de nieuwe zandberg die is aangelegd in een uithoek van Weideveld  gevonden en zijn verhuisd. De oeverzwaluwen hadden nesten gebouwd in een berg zand die afgegraven moest worden om verder te kunnen bouwen in de nieuwbouwwijk.

Foto: van Broos de Groot

500 euro sponsorgeld voor Stichting Kom-mee-eten

23-07-2017 Bodegraven - Jolanda Malipaard heeft dit jaar voor het eerst meegelopen met de Nijmeegse 4-daagse en daar sponsorgeld mee opgehaald voor Stichting Kom-Mee-Eten. Deze actie loopt nog een maand door, dus er kan nog steeds gesponsord worden via de website van de vierdaagsesponsorloop. Stichting Kom-Mee-Eten is een initiatief van Asha Soedhoe en heeft als voornaamste doelstelling om

Onderhoudsplan Leefomgeving per woonkern

17-07-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Wethouder Kees Oskam van de gemeente Bodegraven – Reeuwijk presenteerde vorige week vol trots het Onderhoudsplan Leefomgeving. Dit plan is samen met de dorpsraden van alle woonkernen in onze gemeente opgesteld. Op deze manier waren de inwoners in staat om hun wensen voor hun eigen woonomgeving kenbaar te maken.

Vestiging La Place in voormalig AC-restaurant geopend

14-07-2017 Bodegraven - Afgelopen woensdag 12 juni zijn na een verbouwing van 2 maanden de deuren van het nieuwe La Place restaurant feestelijk geopend. Het restaurant is gevestigd in het voormalige AC- restaurant aan de Goudseweg in Bodegraven. Begin dit jaar heeft Jumbo, eigenaar van La Place, alle AC-restaurants overgenomen. Het nieuwe Bodegraafse La Place restaurant biedt binnen ruimte aan 350 gasten en buiten is plaats voor 130 bezoekers.

Oergezellig Kinderfeest op het Raadhuisplein

13-07-2017 Bodegraven - Donderdag was alweer de 2e dag van het Kinderfeest. Twee grote tenten, een paar kleinere tenten en een grote speelruimte op het Raadhuisplein zijn deze dagen het domein van de jeugd in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. In de grote tent werd volop met de artiesten meegezongen, naar sketches gekeken of meegedaan met een spelletje. De kinderen waren allemaal bij een groepje ingedeeld die op het plein betrokken werden bij het onderwerp “pesten”.

Inwoners geven de vuilnismannen van Cyclus een 7,7

12-07-2017 Regio - Vóór de zomer heeft onderzoeksbureau Integron voor Cyclus een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder inwoners. De deelnemers uit de zeven gemeenten waar Cyclus het huishoudelijk afval inzamelt, geven het bedrijf gemiddeld een 7,4. Het hoogste rapportcijfer is voor de vuilnismannen. Zij krijgen van de inwoners een 7,7.

 

Evertshuis benoemt nieuwe directeur

12-07-2017 Bodegraven Het bestuur van de stichting Evertshuis en Bij Everts in Bodegraven heeft Ton van Rheenen benoemd tot nieuwe directeur. Hij treedt op 1 oktober 2017 in dienst en neemt de taak over van huidig interim-directeur Leo Hörnig.

 

 

ANWB AutoMaatje nu ook in Bodegraven-Reeuwijk

10--07-2017 Bodegraven - Stichting SAM en de ANWB sloegen de handen ineen voor de vervoersservice, ANWB AutoMaatje in onze gemeente. Een lokale vervoersservice vóór en dóór eigen inwoners die maandag 10 juli officieel van start  ging tijdens een feestelijk bijeenkomst in de Mondriaanzaal van Rijngaarde. De ANWB startte dit initiatief begin van dit jaar en Bodegraven-Reeuwijk is al de 13e gemeente die hier aan meedoet.

Inhoud syndiceren