Nieuws

Verkeersmaatregelen bij feestelijke opening van de RIJNKADEHAVEN

20-06-2017 Bodegraven - Vanwege de vele festiviteiten rond de opening van de Rijnkadehaven op zaterdag 24 juni kan op de Rijnkade en de Korte Nieuwstraat vanaf vrijdag 23 juni 12.00 uur tot zaterdag 24 juni 19.00 uur niet geparkeerd worden. Dit geldt ook voor de bewoners van de Rijnkade en Korte Nieuwstraat. Er is een wegsleepregeling van kracht.

 

Wethouder gaat fiscale gevolgen harmonisatie bespreken met raad

21-06-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Donderdagavond staat het onderwerp harmonisatie buitensportaccommodaties op de agenda van de commissie Samenleving. Afgelopen woensdagavond presenteerde Deloitte aan de penningmeesters van de buitensportverenigingen het theoretisch kader Gelegenheid Geven tot Sportbeoefening (GGTS). Tijdens de presentatie bleek dat het overdragen van de opstallen van de gemeente naar de sportverenigingen,

Waterliniedag Fort Wierickerschans

21-06-2017 Bodegraven - Woensdag was het druk op Fort Wierickerschans. Het Erfgoedhuis Zuid Holland en de Stichting Groene Hart hadden de leerlingen van de Goede Herderschool en van de Verhoeff-Rolmanschool uitgenodigd voor een educatief dagje over de Oud Hollandse Waterlinie. En dat was een schot in de roos, niet alleen kijken en luisteren maar ook meedoen.

 

Waterschappen voorbereid op droogte

20-06-2017 Bodegraven-Reeuwijk  - Waterschappen in heel Nederland treffen voorbereidingen om snel in te kunnen grijpen als de droogte aanhoudt. Het gaat om het aanvoeren van zoetwater en het op niveau houden van het waterpeil. Maar ook het tegengaan van verzilting en extra controles van veendijken en kades. Onder meer in Brabant mogen boeren slechts beperkt

49-jarige Bodegraver verdacht van doodslag op 74-jarige man

20-06-2017 Bodegraven - Een 49-jarige man uit Bodegraven wordt verdacht van doodslag op een 74-jarige man uit Bodegraven. Hij is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de man voor 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft. Op vrijdagavond 16 juni meldden zich twee mannen en twee vrouwen, allen uit Bodegraven, bij het politiebureau in Gouda. In hun auto werd het overleden slachtoffer aangetroffen. 

Transformatie voetbalvelden Groene Zoom in Reeuwijk gaat van start

19-06-2017 Reeuwijk-Brug - Deze zomer staat er van alles te gebeuren op de voetbalvelden van CVC Reeuwijk. De toplaag van het huidige kunststof veld wordt vernieuwd en het natuurgras van het hoofdveld wordt vervangen door kunstgras. Afhankelijk van de lopende onderhandelingen met tennisvereniging De Sluipers wordt de kunststof pupillenhoek al dan niet aan hen afgestaan. Als het nieuwe seizoen start heeft CVC maar liefst 2 spiksplinternieuwe

Inwoners meten zelf fijnstof

19-06-2017 Bodegraven-Reeuwijk - In Bodegraven meten inwoners inmiddels op 3 plaatsen zelf het fijnstof in de lucht met een sensor. De komende maanden komen er naar verwachting nog meer sensoren bij. Door met nog meer sensoren op nog meer plaatsen te gaan meten ontstaat een steeds beter en een meer betrouwbaar beeld van de  fijnstofbelasting in de directe woon- en leefomgeving.

Jeugd BZ&PC vermaakt zich in Plaswijckpark Rotterdam

19-06-2017 Bodegraven - BZ&PC is een actieve vereniging. Naast de verschillende zwemonderdelen die bij de vereniging mogelijk zijn, worden ook regelmatig extra activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden van de vereniging. Dit zijn bijvoorbeeld spelletjesmiddagen, speurtochten, sinterklaasfeest, kinderdisco etc.
 

't Vogelnest wint scholen trefbaltoernooi

19-06-2017 Bodegraven – Op vrijdag 16 juni werd het grootste trefbaltoernooi van Bodegraven gespeeld in Sportcentrum de Kuil. Het weer was uitstekend voor het trefbaltoernooi, waarin 44 fanatieke spelers en speelsters van de Pax Christischool, ’t Vogelnest en de Speel en Werkhoeve het tegen elkaar opnamen.

Fiscus haalt harmonisatiebesluit gemeente mogelijk onderuit

19-06-2017 Bodegraven/Reeuwijk – Voor a.s. woensdag zijn de penningmeesters van de buitsportverenigingen uitgenodigd in het gemeentehuis voor een essentiële presentatie over de fiscale ontwikkelingen rond het beheer van sportparken. Deloitte is door het College daarvoor uitgenodigd.

 

 

Inhoud syndiceren