Nieuws

Staatssecretaris sociale zaken bezoekt Reeuwijk-Brug

20-02-2018 Reeuwijk-Brug - Staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) van sociale zaken, zal woensdag 21 februari een kort bezoek brengen aan Reeuwijk-Brug in het kader van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD afdeling Bodegraven-Reeuwijk heeft gekozen voor een bezoekje aan De Herbergier en het Thomashuis.

 

Prinses Beatrixschool heeft een advocaat in de klas.

19-02-2018 Bodegraven - Met een échte advocaat in de klas speelden de leerlingen van groep 7 van de Pr. Beatrixschool rechtszaken na. De leerlingen schreven een pleitnota en bedachten goede argumenten. De rechters stelden goede vragen en namen een besluit. De leerlingen weten nu hoe het er aan toegaat bij de rechtbank.

 

Kinderraad in raadszaal van Bodegraven-Reeuwijk

19-02-2018 Bodegraven - Volle bak in de raadszaal van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk: donderdag 15 februari hielden leerlingen uit groep 8 van OBS De Venen uit Reeuwijk hier een echte Kinderraad. Op maandag 19 februari was het de beurt aan leerlingen uit groep 7/8 van OBS ‘t Vogelnest uit Bodegraven.
In de klas hadden de leerlingen vooraf twee stellingen geformuleerd en daar stemden hun politieke partijen voor of tegen.

Brievenbussen in Driebruggen toch niet weg

18-02-2018 Driebruggen - Steeds meer brievenbussen verdwijnen in dorpen en kernen. Zo ook in Waarder en Driebruggen waar de brievenbussen van Post NL de "binnenkort opgeheven" sticker gekregen hebben. Dit tot grote teleurstelling van de inwoners.

 

Debat SGP, CDA en PvdA bij Lijstduwers en stemmentrekkers

17-02-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De lijsttrekkers Jan Vergeer (CDA), Jan Leendert van den Heuvel (SGP) en Monique Jonker (PvdA) zijn dinsdagavond 20 februari tussen 21.00 uur en 22.00 uur in de radiostudio om vragen te beantwoorden van volgers tijdens de live radio-uitzending Lijstduwers en Stemmentrekkers. De radio-uitzending wordt ook live gestreamd via Facebook en volgers kunnen dus zien wat er in de studio gebeurd en reageren.

Sportpark Groene Zoom boos over brief gemeente

17-02-2018 Reeuwijk - Op de Facebookpagina van voetbalvereniging CVC Reeuwijk staat dat Stichting Sportpark Groene Zoom een brief van de gemeente heeft ontvangen waaruit blijkt dat de onkostenvergoeding ook in 2018 weer lager is dan in het contract is afgesproken. Volgens Leo Hopman heeft de gemeente in 2014 eenzijdig de onkostenvergoeding naar beneden bijgesteld. Eind vorig jaar heeft de Stichting de gemeente

Sportcentrum De Kuil behaalt Certificaat Sporthallen

14-02-2018 Bodegraven - Op woensdag 14 februari is aan Sportcentrum De Kuil het felbegeerde Certificaat Sporthallen uitgereikt door de Vereniging Sport en Gemeenten. Het Certificaat Sporthallen is een certificaat dat aangeeft dat de betreffende sporthal een bepaald kwaliteitsniveau heeft behaald. Om hiervoor in aanmerking te komen wordt de hal vooraf aan een strenge keuring onderworpen door één van de controleurs van VSG.

Radioprogramma Dirk Jan Warnaar in memoriam

13-02-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Op de geboortedag van Dirk Jan Warnaar zendt RTV Bodegraven op 17 februari van 11.00 uur tot 12.00 uur een In Memoriam radioprogramma uit. In de uitzending ontvangt radiomaker Leo Dijkmans verschillende gasten, die herinneringen zullen ophalen aan Dirk Jan. De musicus Dirk Jan Warnaar is op 31 januari na een kort ziekbed overleden. 

Pop-up Roze camping op GOUDasfalt

12-02-2018 Gouda - Dit jaar kleurt Gouda roze en GOUDasfalt kleurt mee! Op 23 juni is het Roze Zaterdag in Gouda. Dat weekend toveren we het terrein van GOUDasfalt om tot een pop-up camping voor mensen die Roze Zaterdag willen bijwonen. Er is plaats voor campers en tentjes. GOUDasfalt is een bruisende stadsoever, die onderdak biedt aan onder andere een scoutingclub, een bierbrouwer,

Aanbesteding nieuwbouw zwembad De Kuil

12-02-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Eind december is de aanbesteding voor zwembad De Kuil op Tenderned gezet en woensdag 7 februari is een eerste informatiebijeenkomst geweest met de aangemelde aannemers. De komende maanden zal er gewerkt worden om te komen tot gunning van de opdracht tot nieuwbouw. Dit zal voor de zomer gaan plaatsvinden. De bouw van het zwembad zal naar verwachting in mei 2019 starten.

Inhoud syndiceren