Nieuws

Evertshuis interviewt op tv Bodegraven

Deze week ieder oneven uur op tv Bodegraven een uitzending van Evertshuis Interviewt met John Zonderop.

Slagerij Rietveld genomineerd voor ondernemersprijs

11-12-2017 Bodegraven - Slagerij Rietveld is genomineerd voor de titel Onderneming van het Jaar voor regio Midden Holland. De andere twee genomineerden in de categorie Detailhandel & Horeca zijn Oogzorg Bastiaan Optiek uit Waddinxveen en De Zalm Horeca Groep uit Gouda. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de avond van de ondernemersprijs Midden Holland op 8 januari 2018 in de Goudse schouwburg.  

College zet zich in voor kwartierdienst station Bodegraven

11-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Het college vindt het plan van de provincie en Prorail om de intercity niet meer te laten stoppen in Bodegraven onacceptabel. Het plan is om elk half uur een sprinter te laten stoppen. De overlast door passerende treinen zal hierdoor toenemen, terwijl het halteren van één trein per half uur op hetzelfde niveau blijft. De plannen van de provincie staan haaks op de motie die de raad op 29 maart 2017 heeft aangenomen, met daarin de oproep

Oasen gaat samenwerken met netbeheerder Stedin

11-12-2017 Gouda -  Netbeheerder Stedin en drinkwaterbedrijf Oasen gaan nauwer samenwerken. De werkgebieden van Stedin en Oasen overlappen elkaar voor een groot deel in het oostelijk deel van Zuid-Holland. De twee bedrijven verwachten dat intensievere samenwerking bijdraagt aan het verhogen van de klanttevredenheid en dat de kosten voor het vervangen van bijvoorbeeld gas- en waterleidingen omlaag kunnen door deze werkzaamheden

Aanmelden voor kerstdiner Rijngaarde

11-12-2017 Bodegraven - Stichting Kom-mee-Eten organiseert voor het 3e jaar op Eerste Kerstdag een kerstdiner in het dienstencentrum Rijngaarde. Niemand hoeft alleen te zijn op deze dag. Dit kerstdiner is voor allen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die samen willen genieten van de maaltijd. Om 11.00 uur gaat de Mondriaanzaal open voor een gezellig samenzijn. Het is geen enkel probleem als u eerst naar de kerk gaat, u kunt de hele ochtend binnenlopen.

Raads- en collegeleden geslaagd voor AED-training

11-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Diverse raadsleden en leden van het college van B en W van Bodegraven-Reeuwijk zijn op 4 december getraind door medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Hollands Midden. Alle deelnemers hebben de training succesvol afgerond en kunnen zich nu opgeven als burgerhulpverlener. Samen dragen zij voortaan bij aan de overlevingskansen van personen die gereanimeerd moeten worden.

11e Bodegraafse Kaasbridgetocht

09-12-2017 Bodegraven - Het was zaterdag ondanks het niet al te mooie weer druk in Bodegraven. 600 bridgers uit Bodegraven-Reeuwijk en ver daar buiten vulden regelmatig de straten in het centrum.Tijdens de alweer 11e “Bodegraafse Kaasbridgetocht” wisselde de deelnemers regelmatig van speellocatie bij 15 locale horecabedrijven. Een evenement dat ieder jaar weer een groot succes is.

 

Oergezellige kerstmarkt in Nieuwerbrug

08-12-2017 Nieuwerbrug -  Vrijdagavond was er een drukbezochte kerstmarkt in Nieuwerbrug. De markt was een gezamenlijk initiatief van De Brugkerk en Amnesty die het een goede reden vonden omdat zij beide een jubileumjaar hadden, De Brugkerk bestond 100 jaar en Amnesty 40 jaar. In de stand van De Brugkerk werd heerlijke boerenkool-stamppot verkocht met een flink stuk worst erbij waarvan de opbrengst naar de renovatie van de kerk gaat.

Echtpaar De Jong-Brouwer 60 jaar getrouwd

06-12-2017 Bodegraven - Henny (84) en Aad de Jong (81) zijn al die jaren zoals ze zelf vertellen altijd “zielsgelukkig” geweest samen. De burgemeester verraste het vitale echtpaar afgelopen woensdag met een prachtige bos bloemen. De bruidegom is geboren in Gouda waar zijn geliefde leerling-verpleegster was in het Diaconessenhuis aan de Westhaven. Mevr. is een boerendochter uit Kockengen. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens schaatsen op de IJssel. Ze konden samen goed “zwieren”.

Stichting Burgerinitiatief Reeuwijk gaat aan de slag

06-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De officiële stichtingsstatuten van Stichting Burgerinitiatief Reeuwijk liggen bij de notaris, het stichtingsbestuur is gevormd, het dagelijks bestuur en de werkgroepen worden samengesteld. Het doel is om een goed en fijn woon-, leef- en werkklimaat in Reeuwijk-Brug en Sluipwijk te houden en te verbeteren.
Inhoud syndiceren