Nieuws

BuddyBike 2017 van start

29-03-2017 Bodegraven - Woensdagmorgen gaf wethouder Laura Leijendekkers bij fietsenmaker Jan Willem in de Kerkstraat het startsein van  het BuddyBike seizoen 2017. De BuddyBike is een elektrisch ondersteunde fiets voor jongeren en ouderen met een handicap. Omdat je op de BuddyBike naast elkaar zit kan je samen genieten van de fietstocht.

 

Onderhoud Kaagbaan veroorzaakt overlast vliegverkeer

28-03-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Vanwege onderhoud aan de Kaagbaan op Schiphol, wordt er meer geluidsoverlast ondervonden van vliegtuigen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dan normaal. Dit onderhoud duurt tot en met woensdag 24 mei.
Doordat de Kaagbaan buiten gebruik is moeten de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan vaker gebruikt worden om al het vliegverkeer te laten landen

Huis van Alles in Reeuwijk-Brug heropend

28-03-2017 Reeuwijk-Brug - Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug is dinsdagmiddag na een flinke verbouwing heropend. Burgemeester van der Kamp stapte door een zelfgemaakt schilderij, dat voor de deur was gespannen, naar binnen. Eigenlijk zou wethouder Laura Leijendekkers het Huis van Alles openen maar zij had een eend aangereden en kwam daardoor te laat. Het gebouw waar voorheen alleen de bibliotheek was gehuisvest en een autohandelaar,

Herstelwerk Reeuwijkse Randweg van 3 april t/m eind mei

27-03-2017 Reeuwijk-Brug - Vanwege de herstelwerkzaamheden wordt van 3 april tot en met eind mei 2017 de verkeerssituatie gewijzigd aan de Reeuwijkse Randweg. De riolering in de Edisonstraat en Einsteinstraat richting de Breevaart en de duiker onder de Reeuwijkse Randweg ter hoogte van de Doggersbanklaan liggen te diep. De riolering moet omhoog worden gebracht zodat het rioolstelsel van de achterliggende woonwijk blijft werken.

Gebiedsindeling Bodegraven-Noord los van bestemmingsplan

26-03-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Bestemmingsplan Buitengebied Noord en de gebiedsindeling met natuurgebieden moeten uit elkaar gehouden worden zegt wethouder van den Heuvel naar aanleiding van een vraag van GroenLinks over bestemmingsplan Buitengebied-Noord. Wat betreft het bestemmingsplan ligt er nog een theoretische vraag van de commissie m.e.r.
 

Rubber van kunstgrasveld wordt vervangen door kurk

26-03-2017 Reeuwijk-Brug - In de commissie samenleving werd afgelopen donderdag unaniem ingestemd met het voorstel om 62.500 euro meer te investeren in de vervanging van een kunstgrasveld dan begroot in het meerjaren onderhoudsplan. De extra investering is nodig om het kunstgrasveld van CVC met rubbergranulaat te vervangen door een kunstgrasveld opgevuld met kurk. Hoewel rubbergranulaat  volgens het RIVM geen gevaar oplevert

Droomfabriek kostendekkend, PvdA en VVD tevreden

26-03-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Er is 70.293 euro geïnvesteerd ten behoeve van het experiment de droomfabriek en er is 78.167 begroot. Dat werd afgelopen donderdag in de commissie Samenleving bekend gemaakt. Volgens wethouder Martien Kromwijk kan er circa 80.000 euro bespaard worden als de Verhoeff Rollmanschool  een aantal lokalen van de droomfabriek kan gebruiken als wisselplek tijdens de verhuizing naar de nieuwbouw op het Dronenplein.

Grote Rekendag 2017 & Vossenjacht op ‘t Vogelnest

26-03-2017 Bodegraven - Openbare Basisschool ‘t Vogelnest deed vrijdag mee aan de Grote Rekendag 2017, een landelijke dag die voor het 15e jaar werd georganiseerd door de Universiteit Utrecht en Malmberg en waarbij rekenen centraal staat. Het thema van de Grote Rekendag was Meten, Bewegen en Construeren. De hele school deed mee, ieder op zijn of haar niveau.
 

Coöperatie Zon op Reeuwijk van start op Huis van Alles

26-03-2017 Reeuwijk-Brug - De installatie met 126 zonnepanelen op Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug, wordt dinsdag 28 maart officieel in werking gesteld. De coöperatie Zon op Reeuwijk doet dit 's middags om 16.00 uur, tegegelijk met de heropening van Het Huis van Alles. De productie van de zonnepanelen zal voor bezoekers te zien zijn op een display. Zon op Reeuwijk levert het derde zonnepanelen-project op in de gemeente dat werkt volgens de postcoderoos-regeling.

Leerlingen en vrijwilligers verzamelen zwerfvuil

26-03-2017 Reeuwijk-Dorp - Met behulp van 180 leerlingen van dorpsschool de Bron en vrijwilligers is het zwerfvuil in het dorp en het buitengebied opgeruimd. Op woensdagochtend 22 maart gingen de leerlingen van dorpsschool De Bron op jacht naar zwerfvuil in de bebouwde kom. Alle kinderen deden enthousiast mee, van de kleutergroepen tot en met groep 8.

Inhoud syndiceren