Nieuws

Drie bijenhotels in Reeuwijk-Brug er bij

16-02-2018 Reeuwijk-Brug - Een aantal inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, de gemeente en enkele ondernemers zijn er in geslaagd om het komende jaar minimaal drie bijenhotels voor wilde bijen in Reeuwijk-Brug te plaatsen. Een komt  in het bungalowpark in De Reeuwijkse Hout, een op de Hortemansdijk en een in het Lucassenlaantje. Wilde bijen steken niet, honingbijen wel maar doen dat alleen uit

EHBO-tent voor Rode Kruis Bodegraven

14-02-2018 Bodegraven – Donderdagmiddag ontving het Rode Kruis Bodegraven aan de Koninginneweg uit handen van Arjan Griffioen, directeur van Bouwbedrijf Goudriaan-Jongerius uit Waarder, een EHBO-tent. De tent zal gebruikt worden als hulppost bij evenementen in onze gemeente en daar is men heel erg blij mee, vertelde Floris Veelenturf. ‘Een heel mooie afsluiting van de metamorfose die het Rode Kruis gebouw heeft ondergaan’.

Thema avonden (pre) Puber in ontwikkeling groot succes

13-02-2019 Bodegraven De twee thema avonden over (pre) Pubers in ontwikkeling werden druk bezocht. Deze avonden vonden plaats op de eerste twee maandagen van februari in het Huis van Alles in Bodegraven. De avonden werden verzorgd door Kwadraad en Groei door Ervaring en aangeboden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

 

SAM Taalcoach Eric van der Beek vertelt.

13-02-2019 Bodegraven - Sinds begin november 2018 is Eric van der Beek taalcoach en begeleidt hij een deelnemer, een  Syrische man die zowel het schrijven als het spreken in het Nederlands niet machtig is. De deelnemer gaat ook naar school en krijgt één keer per week taalcoaching. Volgens Eric vereist het communiceren veel aandacht zowel non-verbaal als verbaal. (klik op plaatje voor een vergroting)

Soort lokaal referendum tijdens de Europese verkiezingen

13-02-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Om de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk te verleiden om te gaan stemmen tijdens de Europese verkiezingen die op 23 mei 2019 worden gehouden, is er tegelijkertijd ook de gelegenheid om een stem uit te brengen over een lokaal onderwerp. Het idee om een soort referendum te houden tijdens de verkiezingen is ontstaan als een actie in het kader van dedemocratic challenge.

118 AED's waarvan 34 in een buitenkast in Bodegraven-Reeuwijk

12-02-2019 Bodegraven - Toen de werkgroep Burgerhulpverlening Hartveiligwonen in juni 2017 begon, hingen er in de gemeente maar twee buitenkasten met een AED; een in Waarder en een in Nieuwerbrug. Nu zijn er al 34 van de 118 aangesloten AED's bij de app HartslagNu beschikbaar in een buitenkast. Alleen in Sluipwijk en Tempel ontbreken ze nog. Dat vertelde Marlo Vuyk, lid van de werkgroep

Eerste fase herinrichting Raadhuisplein in gang gezet

11-02-2019 Bodegraven - De bankjes en verrijdbare plantenbakken voor op het Raadhuisplein in Bodegraven zijn besteld. Naar verwachting zal de eerste fase van de herinrichting van het plein in april zijn afgerond. Voor de Nutspassage en Raadhuispoort heeft het Burgerinitiatief Hart in Bodegraven plannen gepresenteerd die de sombere passages wat lichter en aantrekkelijker maken. Het voorstel is om een podium in de muziektent aan te brengen.

Groep 7 van Pr. Beatrixschool op TV bij Willem Wever

11-02-2019 Bodegraven - Op 10 februari was de aflevering te zien waarin Bart Vermeij, juf Amber uitdaagde voor de Willem Wever TV Challenge.

De crew van Willem Wever onder leiding van presentatrice Tess Milne overviel de groep al een aantal weken geleden. Na de eerste schrik hebben de leerlingen en de juf genoten van de opnamen.

 

Spot de eerste lepelaar bij de Nieuwkoopse Plassen

11-02-2019 Nieuwkoop Met de verwachte milde temperaturen kan deze week de eerste lepelaar van het seizoen al in de Nieuwkoopse Plassen te zien zijn. Belangstellenden krijgen een unieke kans om de eerste terugkomers zelf te spotten! Door een samenwerking tussen Stichting NestkastLIVE en Natuurmonumenten zendt een webcam namelijk livebeelden uit van het broedeiland in het plassengebied. Foto:Geert Lieffijn (Natuurmonumenten)
 

Negenentwintig kinderen behalen zwemdiploma B

11-02-2019 Bodegraven Op woensdag 6 februari namen 29 kinderen hun zwemdiploma B vol trots in ontvangst. De tribunes zaten vol met familieleden om de prestaties van de kinderen te volgen. Aan het einde werd er weer een leuke foto gemaakt met alle kinderen en zwemmascotte Swimpy!

 

 

Inhoud syndiceren