Sport

Update (2): Mini-toernooi voor één plek in 3e klas zaterdag

22-06-2017 Zeist – Het mini-toernooi a.s. zaterdag 24 juni met de nrs. 2 uit de nacompetitie voor nog 1 plek in de 3e klas zaterdag zal worden afgewerkt op de accommodatie van VDL (Maassluis). Het toernooi, met o.a. Rohda ’76, start om 11.00 u. en zal eindigen rond 16.00 u. De winnaar van het toernooi promoveert naar de 3e klas. Daar Linschoten zich heeft teruggetrokken blijven er 8 clubs over die verdeeld worden over 2 poules van 4. Er wordt 2x12,5 min. gespeeld.

Er wordt toch nog gespeeld om plek in de 3e klas zaterdag

21-06-2017 Zeist – Wilde de KNVB gisteren geen nacompetitie meer laten spelen voor de nog openstaande plek in de 3e klas, sinds vanmiddag is daar toch weer verandering ingekomen. De betrokken 9 zaterdagclubs, waaronder ook Rohda ‘76 zijn met de KNVB overeengekomen om de nog in te vullen plek in de 3e klas te laten voortkomen uit een mini-toernooi. Dit eendaags toernooi zal zaterdag 24 juni gaan plaats vinden op een nog nader te bepalen accommodatie.

Dewi Lakerveld turnde districtsfinale

21-06-2017 Amsterdam - Dewi Lakerveld van turnvereniging Heres turnde zaterdag 17 juni de districtsfinale in Amsterdam. Zij had zich in april geplaatst door 6e te worden van de regio Zuid-Holland Noord. Zaterdag liet Dewi op vloer een keurige arabier flik flak zien waar ze 11.350 punten voor kreeg. Ook maakte ze op sprong een mooie salto waarbij ze in één keer stil stond, hiervoor kreeg ze 12.975 punten van de jury. Dewi eindigde als 29e van heel Zuid-Holland.

Geen nacompetitie meer om laatste plek in 3e klas zaterdag

20-06-2017 Zeist – Na de heibel rond wie nog mag spelen om de nog in te vullen plek in de 3e klas zaterdag, heeft de KNVB besloten niet meer om deze plek te laten spelen. Dat houdt in dat volgend seizoen de 3e klas zaterdag met 1 ploeg minder wordt ingegaan. Volgens de KNVB is de tijd te kort om er nog iets mee te doen. Vervelend voor Linschoten en Oegstgeest die even gedacht hebben nog een kans te krijgen. Het is nog afwachten of de betrokken clubs

Bronzen medaille voor synchroonzwemster Emma Verdouw

20-06-2017 Gouda - Zaterdag 18 juni j.l. zwommen de synchroonzwemsters van BZ&PC uit de bovenbouw groepen hun laatste wedstrijd van dit seizoen. In het ‘Groenhovenbad’ in Gouda vond deze limietenwedstrijd plaats. Emma Verdouw debuteerde op het junioren niveau en dit resulteerde in een hele mooie 3e plaats. Gerianne Koot behaalde haar junioren diploma en Maike van Vliet haar Age II diploma. Ook zijn er heel veel pr’s gezwommen en heel veel limieten

Weer podiumplaatsen voor meisjes Van Rooijen bij NK Petanque

19-06-2017 Nieuwegein - Afgelopen weekend 17/18 juni werd in Nieuwegein het Nederlands Kampioenschap Petanque Triplette gespeeld. De Bodegraafse meisjes Roby en Rachel van Rooijen hebben hieraan weer deelgenomen. Roby (16) van PUK uit Haarlem kwam weer uit in de categorie junioren en vormde het triplette team met Wessel Geertse van Petangeske uit Bergen op Zoom en Koen Wentink van De But 84 uit Steenwijk.

Tirza van der Wolf verpulvert clubrecord 5000 meter

19-06-2017 Wageningen -Vrijdagavond 16 juni stond bij Tirza v.d. Wolf het Tartlétos loopgala in Wageningen op haar programma. Zij stond daar aan de start van een sterk bezette 5000 meter. In een sterk en vlak gelopen race liet ze de klok stoppen op een tijd van 16.23.80 minuten. Met deze tijd verbeterde ze haar persoonlijk- en clubrecord met bijna 20 sec. Ze finishte als vierde bij de vrouwen senioren. Tirza: “Ik ben zo blij met deze 5000 m.

Belangstelling OSB-bedrijventoernooi groeit

19-06-2017 Bodegraven – Betere weersomstandigheden kon de organisatie van het 12e OSB-bedrijventoernooi zich niet wensen. Het was afgelopen zaterdag goed vertoeven op het jeu-de-boules-complex aan de Groene Zoom. Sinds OSB een eigen complex heeft, is het bedrijventoernooi uitgegroeid tot een groots jeu-de-boule-evenement. Meer dan 100 teams stonden zaterdag op de baan, die uiteraard streden om de kolossale wisselbeker.

Rohda ’76 wint 10e ReBo-sportontmoeting

17-06-2017 Bodegraven – Het team van Rohda ’76 heeft de 10e ReBo-sportontmoeting gewonnen. Tijdens de slotavond hielden de voetballers hun leidende positie overeind. ESTO dat Rohda na de voorlaatste onderdelen dicht was genaderd viel terug naar 3e plaats. Heres won op het Raadhuisplein de onderdelen op de slotavond en heroverde daarmee de 2e plaats. Met de sweeper, de klaver bungee en afmatrace, waarbij veel behendigheid van de

Conflict tussen KNVB en zaterdagclubs verder verscherpt

16-06-2017 Zeist - Het conflict tussen de KNVB en een flink aantal zaterdagclubs uit Den Haag, omgeving Rotterdam en het Groene Hart is vandaag behoorlijk verscherpt. De controverse is onstaan door het besluit van de KNVB om de nog open plaats in de 3e klas alleen nog door Linschoten en Oegstgeest te laten uitmaken in een beslissingswedstrijd. Beide clubs zijn volgens de KNVB de beste nummers 2 uit de 9 verspeelde poules in de voorbije nacompetitie.

Inhoud syndiceren