Sport

Tirza van der Wolf 4e op 5000 m NK Atletiek

18-07-2017 Utrecht - Op zondag 16 juli mocht Tirza van der Wolf aan de startstreep verschijnen voor haar race over 5000 meter tijdens het NK atletiek in Utrecht. In een goed en sterk bezet deelnemersveld kon Tirza goed meekomen met de loopsters in de eerste groep. Na twaalf en half rondje finishte Tirza als vierde in een tijd van 16.50,53 minuten. “Als vijfde geplaatst voor het NK lonkte het podium. Om dat podium te bereiken moest ik meegaan met de

Zwemfestijn Open Water Bodegraven ‘smaakt’ naar meer

17-07-2017 Bodegraven – Als het aan organisator Erwin de Jong ligt, staat het Open Water evenement in de Oude Rijn ook volgend jaar op de zwemkalender. En wat hem betreft nog grootser en met nog veel meer deelnemers. Afgelopen zaterdag werd na 6 jaar het zwemfestijn weer nieuw leven ingeblazen. De reacties bij de deelnemers die zaterdag de Oude Rijn indoken, waren zeer positief. “Wat een gave locatie om te zwemmen!”, was de algemene reactie.

Indeling poulefase KNVB-bekercompetitie cat. 1 en 2

13-07-2017 Zeist – De indeling van de poulefase van de bekercompetitie voor het amateurvoetbal is ook inmiddels bekend. De bekercompetitie is verdeeld in categorie 1 (alle 1e en 2e klassers en later aangevuld met de hoofdklassers) en categorie 2 (alle 3e en 4e klassers). De nrs. 1 en 2 in de poules van categorie 1 plaatsen zich voor de eerstvolgende knock-outronde. In categorie 2 gaan alleen de poulewinnaars over naar de volgende bekerronde.

Open Water Bodegraven 2017: groots zwemevenement in Oude Rijn

10-07-2017 Bodegraven – Zaterdag 15 juli keren de openwater zwemwestrijden na 6 jaar weer terug in de Oude Rijn. Het zwemevenement wordt door de organisatie van BZ&PC groots opgezet. Vanaf 10.00 u wordt gestart over diverse afstanden en in verschillende categorieën. Naast langeafstandsraces voor sportzwemmers en triatleten is er ook een sponsortocht voor scholen en een sponsorrace voor ‘Zwem voor MIJ’ over 2,5 km voor KWF

Roby van Rooijen geselecteerd voor WK petanque

08-07-2017 Bodegraven – Roby van Rooijen is geselecteerd voor het Wereldkampioenschap petanque voor vrouwen en junioren dat van 4 t/m 12 november in China wordt gehouden. In het Chinese Kaihua staan de tripletten en het onderdeel precisieschieten op het programma. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit 4 petanque-speelsters. Al eerder vertegenwoordigde de Bodegraafse Nederland op internationaal niveau.

Rohda Business Club (RBC) waait uit op Texel

06-07-2017 Bodegraven - De Rohda Business Club (RBC) bestaat vijf jaar. En dat eerste lustrum grepen de ondernemers aan om er een dag met elkaar op uit te trekken. Op vrijdag 30 juni vertrokken zij in alle vroegte richting Texel. Op het Noord-Hollandse Waddeneiland stond Bodegraver Hans Peter van den Bosch – van Eigenwijze Evenementen – klaar om zijn plaatsgenoten een gevarieerd programma aan te bieden. Dat bestond onder andere uit een

Komend seizoen o.a. derby’s RVC ’33-Olympia en Bodegraven-ESTO in het verschiet

05-07-2017 Zeist – De indeling van de competitie van de standaardteams in West II is inmiddels door de KNVB bekend gemaakt. In 2C (zaterdag) is kersverse 2e klasser CVC Reeuwijk ingedeeld in de Leidse regio. DoCoS en Lugdunum zijn bekende tegenstanders voor CVC Reeuwijk. Dichtstbijzijnde wedstrijd is tegen Nieuwkoop. WDS komt uit in 3A (zaterdag) en komt o.a. uit tegen het gedegradeerde Be Fair, maar ook weer tegen Zwammerdam.

Waterpolomannen verliezen ook 3e oefeninterland tegen Canada: 7-8

04-07-2017 Bodegraven – De Nederlandse waterpolomannen kwamen opnieuw te kort tegen Canada. Na eerdere nederlagen tegen de Canadezen, die 16 juli nog gaan deelnemen aan het WK in Boedapest, trokken de oranjemannen in Bodegraven in zwembad De Kuil voor de 3e achtereenvolgende keer aan het kortste eind. Met name in het 2e kwart kende Nederland een zwakke periode, waarin het een grote achterstand opliep: 2-7.

Xavier van der Heijden wint Botesa Open 2017

03-07-2017 Bodegraven – De 19-jarige Xavier van der Heijden (foto) heeft het open tennistoernooi van Botesa gewonnen. Hij versloeg in de poule van het herenenkel A al z’n concurrenten. De tennisser van ATV Berkenrode (Berkel en Rodenrijs) had de meeste moeite met de als nummer 1 geplaatste Jasper van Gennep die ondanks winst in de 1e set toch door de knieën ging: 4-6, 7-6, 6-0. Daarna had Van der Heijden veel minder moeite met Peter Slagboom

Tes Schouten pakt zilver tijdens EJK in Netanya

02-07-2017 Netanya (ISR) – Tes Schouten (foto) heeft op de slotdag van de Europese jeugd zwemkampioenschappen zilver veroverd op de 100 m schoolslag. In het Israelische Netanya moest de Bodegraafse jeugdzwemster alleen Mona Mc Sharry voor zich dulden. De Ierse tikte in 1:07,61 aan. Voor Tes Schouten werd een tijd van 1:09,03 genoteerd. Daarmee was zij iets sneller dan in de halve finales. Het brons ging naar de Zweedse Hannah Brunzell in 1:09,59.

Inhoud syndiceren