Workshop - lezing

Hamamelispresentatie in Boskoop

26 Jan 2019 - 09:00

Boskoop - Van 21 t/m 26 januari presenteert de bekende kweker Wim van der Werf diverse bloeiende Hamamelissoorten in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop.

 

‘Bodegraven-Reeuwijk hartveilig – Levensbelangrijk!’

12 Feb 2019 - 19:30

Bodegraven - De avond is bestemd voor alle geïnteresseerden in hartveiligheid. Zowel burgerhulpverleners als mensen die meer informatie willen over crowdfunding, HartslagNu, aanschaf van een AED, reanimatiecursussen of mensen die mogelijk burgerhulpverlener willen worden. Kortom; voor elk wat wils!

Bijeenkomst; Ontmoet het levende boek

25 Jan 2019 - 10:00

Reeuwijk - Boeken vertellen een verhaal, spreken tot je, stemmen tot nadenken en geven stof tot praten. Mensen hebben een verhaal, spreken tot je, wat ze zeggen stemt tot nadenken en geven de nodige gespreksstof. Een persoonlijk verhaal, soms herkenbaar, soms een andere wereld, soms aangrijpend, maar altijd uitnodigend om over na te denken en over te praten.

‘Werken met eigen ervaring’ voor jongeren

18 Jan 2019 - 23:59

Gouda - Heb je ook een volle rugzak? Heb je ervaring met jeugd-hulpverlening, psychische kwetsbaarheid, verslaving, dak- en thuisloosheid (en/of mantelzorg, mishandeling, echtscheiding, pesten, jong ouderschap en armoede)? Wil je die ervaring positief inzetten? Ben je tussen de 18 en 28 jaar én kom je uit Midden-Holland? Dan zijn we op zoek naar jou!

IVN-lezing over De Wolf

15 Jan 2019 - 20:00

Alphen a/d Rijn - VN Alphen aan den Rijn een lezing over de wolf. Deze wordt gegeven door Glenn Leliveld van de organisatie Wolven in Nederland. Hij zal ingaan op de ecologische aspecten, zoals waar komen ‘onze’ wolven vandaan,  waar kunnen ze terecht, wat eten ze, wat doet hun aanwezigheid met de natuur?

Cursus psychische- en verslavingsproblemen

31 Jan 2019 - 19:00

Gouda - Kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders, vaak afgekort tot KOPP/KVO, merken veel van de problemen van hun ouders. In de KOPP/KVO cursus leren zij wat de ziekte van hun ouder inhoudt, en hoe zij er mee om kunnen gaan. Dit om te voorkomen dat de kinderen zelf problemen ontwikkelen. De kinderen kunnen onderling ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Ook krijgen ze uitleg over verschillende psychiatrische diagnoses en over verslaving.

Je PerfecteE Instagram Beauty Shot

26 Jan 2019 - 14:00

Bodegraven - Ben jij ook altijd opzoek naar jou beste foto voor op je Instagram? Het jongerenwerk organiseert een Girls Only middag speciaal voor meiden tussen de 13 en 15 jaar. Hoe wil jij overkomen op sociale media en hoe kan jij jou sterke punten het beste belichten? Je gaat samen met een professionele visagist en fotograaf aan de slag en leer je alle ins en outs, terwijl er lekkere hapjes op tafel staan en er genoeg ruimte is voor girl talk. Natuurlijk krijg jij je mooiste foto mee naar huis!

 

Gratis startersdag in Gouda

28 Jan 2019 - 17:30

Gouda - Startersdagen.com organiseert i.s.m. Gemeente Gouda, Gouda Onderneemt, Rabobank Gouwestreek en Interpolis op maandag 28 januari een gratis startersdag bij Driestar Educatief te Gouda.

Lezing over Reeuwijks landschap

15 Jan 2019 - 20:00

Woerden - De Stichts-Hollandse Historische Vereniging organiseert een lezing over het landschap rond Reeuwijk. Hoe bekend of onbekend is deze streek nu echt? Deze lezing gaat over gebeurtenissen en situaties die gevolgen hadden voor het landschap en waarvan nog sporen zichtbaar zijn, maar waarvoor weinig of geen aandacht is geweest.

Lezing Ton Hendriks

12 Jan 2019 - 13:45

Alphen a/d Rijn - Naar aanleiding van zijn expositie in Galerie Alphen Art, houd Ton Hendriks een lezing over zijn werk. Iedereen is hierbij uitgenodigd. Hij gaat bij zijn lezing dieper in op het ontstaan van zijn schilderijen: hoe ze tot stand komen, wat ze voor hem inhouden en de technieken waar hij gebruik van maakt. Hij gaat ook in op wat het kunstenaarschap voor hem betekent en hoe dat zo, al in zijn jeugd, een eigen vorm aannam. Vanuit het publiek kunnen vragen gesteld worden.

Inhoud syndiceren