Workshop - lezing

Workshop 'Kerstboom maken'

9 Dec 2017 - 11:00

Bodegraven - Tijd voor de kerstvakantie! Samen lekker eten en genieten bij jullie eigen gemaakte kerstboom. Volg samen met je kind(eren) de workshop ‘’Kerstboom maken’’, georganiseerd door Karwei Bodegraven en cliënten van Ipse de Bruggen.

 

Kunstcafé workshop Boventoonzang

1 Dec 2017 - 20:30

Bodegraven - Boventonen kunnen worden gevormd vanuit iedere klank. De boventonen bepalen bij de gewone menselijke stem de klankkleur, de grondtoon de toonhoogte. Het zingen van boventonen heeft een kalmerende en ontspannende werking en vanuit die ontspanning komen de boventonen ook pas goed tot hun recht. Alle natuurvolken doen het.

’SympoZIEum’ visuele beperkingen

17 Nov 2017 - 09:30

Gouda - Irishof organiseert het ’SympoZIEum’ over mogelijkheden met visuele beperkingen; een interessant congres voor zowel professionals als voor mensen met een visuele beperking over de behandelingen en mogelijkheden voor volwassenen met deze beperking.

Lezing Henk Schaap - WO I“.

26 Okt 2017 - 19:30

Gouda - “De voorgeschiedenis van WO I“. In bijna elke Geschiedenis methode voor het Voortgezet Onderwijs wordt bij het behandelen van de Eerste Wereldoorlog onderscheid gemaakt tussen de oorzaken van en de aanleiding tot die Grote Oorlog.

Boskoop Creatief

15 Okt 2017 - 23:59

Boskoop - Het najaarsprogramma van Boskoop Creatief is inmiddels al begonnen en door de vele aanmeldingen zijn de meeste cursussen weer goed bezet, maar er is een aantal waar nog ruimte is om in te schrijven, waaronder beeldhouwen op
donderdagavond, boetseren op donderdagochtend, en schilderen in acryl/aquarel op de maandagochtend.

GouweStartCafé

17 Okt 2017 - 19:00

Gouda - Het maandelijkse GouweStartCafé biedt startende ondernemers gelegenheid om te netwerken en kennis op te doen. Op dinsdagavond 17 oktober gaat de bijeenkomst over nieuwsbrieven: waarom en waarover?

Workshop "Voederhuisje maken"

14 Okt 2017 - 11:00

Bodegraven - Tijd voor de herfstvakantie! Buiten is het inmiddels kouder en de donkere dagen komen er aan. Volg samen met je kind(eren) de workshop ‘’Voederhuisje maken’’, georganiseerd door Karwei Bodegraven en cliënten van Ipse de Bruggen.

Lezing - Renaissance

27 Okt 2017 - 10:30

Bodegraven - Circa 1420 kreeg men in Italië steeds meer belangstelling voor de klassieke oudheid. Deze wedergeboorte of Renaissance van klassieke idealen uitte zich in alle aspecten van de maatschappij en verspreidde zich over West-Europa. In deze boeiende lezing door kunsthistorica Helmi Hillebrand wordt niet alleen ingegaan op de bouwkunst ten tijde van de Renaissance maar ook op de inspirerende schilder- en beeldhouwkunst!

Lezing over Vasil Levski

31 Okt 2017 - 20:30

Bodegraven - De allerlaatste activiteit in de Maand van de Geschiedenis is een lezing over de Bulgaarse revolutionair Vasil Levski door Jan Buruma. Het wordt een bevlogen lezing over de passie, de eigenzinnige aanpak en het doorzettingsvermogen van Levski.

Lezing - hoofdkwartier van de waterlinie

19 Okt 2017 - 20:00

Bodegraven - Het hoofdkwartier van de waterlinie lag tijdens het rampjaar 1672 hier in Nieuwerbrug en Bodegraven. Het legerkamp van prins Willem III liep zelfs door tot in Zwammerdam. Michiel van de Burgt brengt de vergeten verhalen rond deze belangrijke plaats in onze geschiedenis in deze lezing weer tot leven. Wie liepen hier rond, wat gebeurde er, hoe zag het eruit en wat is er nu nog te zien?

Inhoud syndiceren