IVN Rondleidingen op Imkerijdag

9 Jul 2018 - 12:00

Boskoop - Op de Open Imkerijdag staan drie IVN-natuurgidsen klaar om bezoekers rond te leiden over de voormalige kwekerij van imker Maap Groenendijk in Boskoop. Deze kwekerij is jaren geleden teruggegeven aan de natuur.

 

Vanaf die tijd heeft zich er een prachtig gevarieerd en bloemrijk gebied ontwikkeld. Hier komen de bijen van imker Maap Groenendijk af op de kleurrijke wilde planten en de zoete geuren van bloeiende liguster en moerasspirea. IVN-gidsen geven de hele dag door rondleidingen door dit 2 hectare grote bloemengebied.

In de ontvangstruimte kunnen kinderen waskaarsjes maken en vertelt de imker van alles over de bij en de honing. Hij laat daarbij ook attributen zien en honing proeven. Honing is een oud maar nog steeds probaat middel tegen allerlei gezondheidsklachten, zoals hoesten, keelpijn en allergieën. Zeker de zuivere honing van de streek is aan te raden.

Op zaterdag 14 juli. Deze dag staat tussen 10.00 en 16.00 uur voor iedereen open en is gratis toegankelijk. Ook de rondleidingen en parkeergelegenheid zijn gratis, dus wat let je? Het adres is Maap Groenendijk, Zuidkade 93, Boskoop (aan de stille kant van de Gouwe, tussen Boskoop en Waddinxveen). Info IVN: Ton van Ruiten, ton.vanruiten@lijbrandt.nl, of  06 22475492