Bankjes en fleurige plantenbakken op het Raadhuisplein

18-06-2018 Bodegraven - Het college van Bodegraven-Reeuwijk heeft half mei besloten om het Raadhuisplein op te fleuren volgens de basis schetsvariant. De droom schetsvariant was bij voorbaat al te duur. Wat ook te duur is, is de reparatie van de klok. Die staat al een hele tijd op 10-voor-10. De klok is van de VVE van het appartementen- complex. De reparatie zou tienduizend euro kosten.

Een ondernemer heeft al eens aangeboden om de klok te repareren met als tegenprestatie een reclamebord. Maar dat vonden de leden van de VVE niet mooi. Het wijkteam heeft ook al eens naar een oplossing gezocht maar ook dat is op niets uitgelopen.

Het Raadhuisplein krijgt rondom de bomen ronde plantenbakken met fleurige planten en bloemen. De sfeer van het plein wordt hiermee verhoogd en er is meer te zien. Er blijft voldoende plek over om markten en kleinschalige evenementen te organiseren. Ook worden er ronde banken geplaatst rondom de bomen en komt er een lange zitbank aan de zijde van de drogisterijen.

De werkzaamheden worden deze zomer uitgevoerd. De inrichting van het Raadhuisplein maakt onderdeel van een grotere opfrisbeurt van het centrum.

 

Zie ook website van de gemeente