RVC ’33 ook in verliezersronde nacompetitie onderuit

18-06-2018 Reeuwijk-Dorp - “Wat bezielde RVC ’33 toch om zover als eersteklasser door de hoeven te zakken?” Dat was bij veel RVC-supporters de gespreksstof na de verloren nacompetitiewedstrijd tegen CVV Zwervers. RVC ’33 zakte tegen de Capellenaren compleet door de ondergrens. Slordige passing. Wilde en ongecontroleerde afwerking van de kansen en het alsmaar heil zoeken in de lange bal. Het zal menig RVC-supporter pijn in de

ogen hebben gedaan. Een 1-2 nederlaag was het gevolg, waardoor RVC ‘33 al na 1 jaar weer afdaalt naar de 2e klas. De 1e helft kondigde al aan dat RVC ’33 niet in goeie doen was. Daarbij kwam ook nog het uitvallen van verdediger Bjorn Verbeij, die met een zware knieblessure per brancard van het veld werd gedragen. Een ook niet bepaald wervelend spelend Zwervers bracht RVC ’33 vooral in het laatste kwartier met bange momenten in het Reeuwijkse strafschopgebied behoorlijk in het nauw. Zij konden dan ook het meest ontevreden zijn met de 0-0 die beide ploegen naar de kleedkamer droegen.

In de 2e helft ging het met RVC ’33 qua spelpeil verder bergafwaarts. Het was wachten op Zwervers dat ging toeslaan. In de 48e min was het dan ook raak via Dennis de Haan die fraai de bal in het doel krulde. Hij tekende niet veel later ook de 0-2 aan. Een benutte strafschop in de 66e minuut door Wouter Sluijs, nadat Rens Mathot was beetgepakt, gaf RVC ’33 weer hoop op een ommekeer. Achter het Reeuwijkse offensief zat nadien weinig regie. Het verzandde in het spelen van de lange bal. Het leverde slechts 1 enkele grote kopkans op, die niet aan Rens Mathot was besteed voor nog de 2-2.
 

De degradatie van RVC ’33 is ook voor trainer Dennis Olman een grote deceptie. Daarnaast zal hij zich ook moeten afvragen waarom RVC ’33 dit seizoen bepaald niet beter is gaan voetballen en zoveel dragende spelers wegzakten in hun niveau. Werk aan de winkel straks voor het nieuwe seizoen maar dan in de 2e klas en dat is even slikken! In het nieuwe seizoen zal RVC’33 het in de 1e helft van de competitie moeten doen zonder Wouter Sluijs. En dat geldt ook voor Stan Sluijs. Verder lijkt ook Bjorn Verbeij voor een lange tijd te zijn uitgeschakeld. Een terugkeer van Robin Stolwijk staat daar dan wel weer tegenover.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► RVC '33 (links) en CVV Zwervers komen het veld op voor hun strijd voor die enige nog beschikbare plek in de 1e klas. Later zou blijken dat RVC '33 voor de laatste keer als eersteklasser het veld zou opstappen. (Foto: Leo Ernst)
 
► De trieste afgang van Bjorn Verbeij. De RVC-verdediger lijkt door een zware knieblessure voor lange tijd te zijn uitgeschakeld. (Foto: Leo Ernst)
 
► Het beeld zegt genoeg: Diepe teleurstelling is af te lezen van de gezichten bij Romano Giorgini, Daan Zantinge en Aart-jan van Dijk. Zij lijken zich ook af te vragen: "Hoe kon er zoveel mislopen"? (Foto: Leo Ernst)