Han Sijm is the Maestro 2018 van Bodegraven-Reeuwijk

09-06-2018 Bodegraven - Oud-militair en vrijwilliger bij diverse organisaties Han Sijm heeft afgelopen zaterdag de Maestro 2018 in Bodegraven gewonnen met het nummer Liberty bell march. Hij dirigeerde de mars en het Fanfare Promotie Orkest volgde zijn aanwijzingen met militaire precisie. De tweede prijs ging naar Jan Vergeer, fractievoorzitter van het CDA.
 

Hij dirigeerde het nummer Dinge-dong van Teach-in en de derde prijs was voor de 22-jarige Bram Maarleveld, student theologie. Hij dirigeerde het nummer Y.M.C.A.

De overige deelnemers waren: Judith Bouma (huisarts), Jolene Overes (leerkracht), Ben Kraan (architect), Lizette Visscher (Culturele Commissie), Wieneke Icke (Bureau Bousa), Marinka Drost (Docent Plus) en Arjan van Esveld (Landal Reeuwijk).

Lucienne de Valk heeft alle kandidaten ter voorbereiding een les voor beginners gegeven van twee uur en vervolgens moesten ze zelf oefenen met behulp van YouTube filmpjes. Het is de tweede keer dat The Maestro in Bodegraven wordt gehouden. Om mee te kunnen doen aan de dirigentenwedstrijd moet je gevraagd worden.