Badmintonvereniging BBS bouwt pyramide van 17m hoog

09-06-2018 Bodegraven - Het Raadhuisplein stond afgelopen zaterdagochtend vol met pyramides, gemaakt van bamboestokken. Met vereende krachten werden de pyramides opgestapeld tot een hoogte van 17m door ze op te tillen en op een volgende laag pyramides te zetten. Dat optillen en verplaatsen herhaalde zich acht keer zodat een bouwwerk van negen lagen ontstond met in top de vlag van de

10-jaige badmintonvereniging BBS. Vanaf zondagavond is er een videoverslag van het evenement te zien op tv Bodegraven.

Helpende handen
Doordat de voet van de pyramide na iedere laag steeds breder werd, waren er steeds meer mensen nodig om de pyramide te verplaatsen. Toeschouwers kwamen een handje helpen zodat het klusje snel geklaard was. Volgens Ton Dorrepaal, voorzitter van de vereniging, had er nog een laag onder gekund maar dat paste niet meer op het Raadhuisplein.


Samen

Tien jaar geleden fuseerden de badmintonverenigingen Vederlicht en Bodelo en ontstond de Bodegraafse Badmintonvereniging Samen (BBS)  Het jubileum werd afgelopen vrijdagavond gevierd met een open avond in de Sporthoeve. Op zaterdag heeft Ton Dorrepaal de teambilding activiteit pyramide bouwen georganiseerd op het Raadhuisplein.

Ton vertelt: ”Ik kreeg het advies om deze activiteit tegelijk met de Rabofietstocht en de Maestro te organiseren omdat er dan veel publiek komt op het Raadhuisplein. De overeenkomst tussen de drie activiteiten is samenwerken; samen fietsen, samen muziek maken en samen een pyramide bouwen”.

Samen opruimen
Op de vraag of er ook weer samen afgebroken en opgeruimd wordt antwoordde hij ontkennend. “Nee, dat doe ik met nog vier mensen. We snijden de elastieken door en halen laag voor laag weg. De pyramide komt dan af en toe een beetje schuin te staan maar dat geeft niet.”

Wanneer badmintonnen
De badmintonvereniging van Bodegraven-Reeuwijk telt 140 leden waarvan 30 jeugdleden tussen de zeven en zeventien jaar. De vaste badmintonavonden zijn in de Sporthoeve op dinsdag tussen 19.30 uur en 22.30 uur en op vrijdag van 20.30 uur tot 23.00 uur. Op donderdagochtend en vrijdgaochtend badmintonnen een 50plus groep en een damesgroep.

De afgelopen zes weken hebben bijna alle basisscholen in de gemeente tijdens een gymles een workshop badmintonnen gekregen. Op woensdagmiddag 13 juni en 20 juni kunnen kinderen vanaf 13.30 uur voor een euro een proefles krijgen. BBS doet ook mee met de buitenschoolse activiteiten van BRAVO.