Wie neemt het stokje over in De Bodegraafse Maestro

04-06-2018 Bodegraven - De Bodegraafse Maestro wordt a.s. zaterdag vanaf 9.30 uur op het Raadhuisplein georganiseerd door Stichting Streekfestival ter promotie van het concert fanfareorkest. Voor de tweede keer barst de muzikale strijd los in De Bodegraafse Maestro, editie 2018. Vorig jaar won Fauve Kok de fel begeerde titel én een fraaie trofee.

Voor één dag wisselen tien deelnemers van plek met dirigente Lucienne de Valk. Om de beurt staan ze op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest en tonen hun dirigeer-talenten.

Promotie fanfaremuziek
Famfaremuziek is uniek in de wereld, maar dreigt ondergesneeuwd te raken. Voor het publiek is dit dan ook een uitgelezen kans om te genieten van deze mooie fanfaremuziek. Het Fanfare Promotie Orkest krijgt de gelegenheid om zichzelf te presenteren en tegelijkertijd fondsen te werven, o.a. voor hun 2-jaarlijkse buitenlandse orkestreizen. De Bodegraafse Maestro wordt ondersteund door de BOV, gemeente en Rabobank. Vorig jaar werd Maurits Versteegh (Rabobank) overgehaald om deel te nemen, dit jaar is hij enthousiast ambassadeur van deze tweede editie. Kom dus allemaal luisteren, kijken én genieten van dit muziekfestijn, gratis toegankelijk, zaterdag 9 juni vanaf 13:00 tot 15:30 uur op het Raadhuisplein*.
(* Bij slecht weer in de Dorpskerk. Kijk voor meer info op onze Facebook pagina: de 2e Bodegraafse Maestro.)

Deelnemers
Het deelnemersveld is opnieuw heel divers: Judith Bouma (huisarts), Han Sijm (oud-militair), Jolene Overes (leerkracht), Jan Vergeer (CDA), Ben Kraan (architect), Lizette Visscher (Culturele Commissie), Wieneke Icke (Bureau Bousa), Bram Maarleveld (student, Sem & Sam Kinderfeest), Marinka Drost (Docent Plus) en Arjan van Esveld (Landal Reeuwijk). Als voorbereiding hebben alle kandidaten les gekregen van Lucienne. In de eerste ronde dirigeert iedere deelnemer één stuk naar wens, gekozen uit vier gelijkwaardige muziekstukken. Het orkest en de jury geven elk een cijfer, dat voor 50 procent meetelt. De drie kandidaten met het hoogste cijfer, dirigeren een tweede, moeilijker stuk in de finaleronde.

Jury
De jury bestaat uit John Brouwer, professioneel jurylid en Lyan Verburg, orkestleider van de Jostiband. De presentatie is in handen van Rob Buisman, zelf oud-deelnemer en bevlogen presentator van de Alphense Maestro. RTV Bodegraven maakt net als vorig jaar tv-opnames.

Vanaf 9.30 uur speelt een ensemble uit het Fanfare Promotie Orkest ook tijdens de start van de Rabo Fietstocht 2018, in de Marktstraat ter hoogte van de Rabobank. Vanaf 20:00 uur is het Fanfare Promotie Orkest te beluisteren in de Dorpskerk, tijdens het benefietconcert Voor Ana, met medewerking van het Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn en Stichting Betania. Een unieke muzikale beleving: ‘klassiek ontmoet fanfare’!