RVC ’33 krijgt GDA opnieuw op de knieën

04-06-2018 Reeuwijk-Dorp - En weer versperde RVC ’33 de weg omhoog voor GDA. Moesten de Hagenaars vorig jaar in de nacompetitie ook al het hoofd buigen voor RVC ’33, afgelopen zondagmiddag was dat opnieuw het geval. Echter zo gemakkelijk als vorig seizoen ging het dit keer voor RVC ’33 niet. Het werd weer eens een overlevingswedstrijd voor RVC ’33 als zovele dit seizoen. RVC ’33 kwam goed uit de startblokken.

Na 3 minuten had het al een 1-0 voorsprong te pakken door Mees Booy, die na goed doorzetten langs de achterlijn uit een moeilijke hoek raak prikte. Die treffer bood RVC ’33 niet de nodige ruggensteun vanaf dat moment door te pakken. GDA beet flink van zich af en vooral in de laatste 20 minuten van 1e helft had RVC ’33 de nodige moeite GDA te weerstaan. De snelle tweede RVC-treffer al in de 1e minuut van de 2e helft kwam dan ook als geroepen. Goed voorbereidend werk van Mees Booy werd simpel door Wouter Sluijs tot 2-0 gepromoveerd.

Ook deze treffer bracht RVC ’33 niet in een comfortzone, want niet veel later kopte Rayvano van Alphen na onoplettend in de RVC-verdediging GDA weer dichterbij: 2-1. Er ontspon zich nadien een strijd die nog alle kanten op kon gaan, waarbij GDA bleef zoeken naar de gelijkmaker. Een paar keer waren de Hagenaars er dichtbij. Maar de 2-2 bleef toch uit. Of doelman Frank van Leeuwen verhinderde dat of GDA miste zelf het nodige geluk.

Zo bleef het 2-1 en mag RVC ’33 nog hopen eersteklasser te kunnen blijven. Het speelt a.s. zondag thuis tegen VUC de finaleronde. Bij winst is RVC ’33 weer eersteklasser. Bij verlies krijgt het nog een kans in de verliezersronde.
 

• Bericht: André van Egdom

 

 
► Mees Booy (l) snelt langs z'n tegenstander. De RVC-linksbuiten scoorde fraai de 1-0. (Foto: Leo Ernst)
 
► Zo nu en dan werden er pittige duels uitgevochten. Frank Stolwijk gaat neer na een harde ingreep van een Hagenaar. (Foto: Leo Ernst)