CVC Reeuwijk knokt zich naar 2e ronde nacompetitie

04-06-2018 Reeuwijk-Brug - CVC Reeuwijk heeft nog steeds kans op handhaving in de 2e klas. In de 1e ronde van de nacompetitie versloeg het thuis in een alles of niets wedstrijd derdeklasser LYRA. In de 64e minuut joeg Aksel Koopman uit een vrije schop de bal laag en hard achter LYRA-goalie Ritchie de Vreeden: 1-0. Het bleek de winnende treffer, die de Reeuwijkers met heel veel moeite over de streep kregen. CVC Reeuwijk had

in LYRA een zeer lastige tegenstander. De Lierenaren eisten veel balbezit op en hadden in keeper Rob Verwaal een niet te nemen de sta-in-de-weg. De CVC-goalie haalde in de 1e helft tot twee keer toe op spectaculaire wijze een bal uit zijn doel, waarvan de eerste zelfs de kruising in leek te gaan. CVC Reeuwijk liet ook zijn kansen liggen in het eerste bedrijf. Zo speelde Tom Verwaal zich vrij in het Lierse strafschopgebied, maar zijn daarop volgende uithaal miste het nodige venijn voor de openingstreffer.

In de 2e helft zetten beide ploegen de spannende strijd voort voor een plek in de 2e ronde. CVC Reeuwijk overigens zonder Tom Verwaal die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Naarmate de 2e helft vorderde, werd de spanning als maar groter. Met ruim een kwartier te gaan sloeg CVC Reeuwijk via Aksel Koopman toe. Kort daarop kreeg Sven de Jong de kans op de definitieve knock-out. Hij strandde op de ook al uitblinkende LYRA-goalie Ritchie de Vreeden.

Daarna moest CVC Reeuwijk meer en meer terug en kwam na de rode kaart (2x geel) voor Gerben Schonebaum door de Lierse aanvalsdrift helemaal in de verdrukking. En dat leverde een aantal hachelijke momenten in het Reeuwijkse 16 m gebied. Het was dan ook een mirakel hoe LYRA de 1-1 niet op het scorebord kreeg.

• CVC Reeuwijk komt a.s. zaterdag in de 2e ronde uit tegen VELO. De ploeg uit Wateringen en periodekampioen in de 3e klasse B versloeg DWO na verlenging met 4-1. CVC Reeuwijk heeft opnieuw het thuisvoordeel.
 

• Bericht: André van Egdom

  

 
► Hachelijk moment voor het LYRA-doel waar Tom Verwaal uithaalt. Zijn schot was niet venijnig genoeg voor een treffer.
 
► Aksel Koopman zet een Reeuwijkse aanval op. De CVC-aanvaller scoorde de enige en dus winnende treffer tegen LYRA: 1-0.
 
►  Lorenzo Stolwijk ruimt op. De Reeuwijk-verdediging stond vooral na de 1-0 onder zware druk.