90-jarige OBK en Fabulous! geven popconcert

03-06-2018 Bodegraven - Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen vierde vrijdagavond haar 90-jarig bestaan met een jubileum concert. Dirigent Mark van Mil had het Koor Fabulous! onder leiding van Maurits Draijer uitgenodigd om samen een repertoire uit te voeren van pop- en filmmuziek. De presentatie van de avond was in de kundige handen van Gijs Piet van Os.

In deze prachtige locatie van het Evertshuis, fraai uitgelicht, was er voor de goed gevulde zaal een mooie mix van bekende en misschien ook wel wat minder bekende melodieën te horen.

OBK liet deze avond zien een vitale 90 jaar jonge oudere dame te zijn dat met een nieuw en jong dynamisch bestuur en enthousiaste leden de toekomst aankan.

In een snel tempo wisselden orkest en koor elkaar af. OBK opende met Alan Parsons Forever gevolgd door onder meer de titelmuziek van de James Bond film Skyfall en Crimson Tide. Het fraaie Koor Fabulous! zong gedreven de muziek van Coldplay, Viva la Vida, en onder meer de muziek uit Les Miserables.

Na de pauze vlogen de spetters er vanaf: OBK speelde de filmmuziek van Kung Fu Panda en onder meer een gave Deep Purple Medley. Koor Fabulous! onder meer het prachtige a capellalied Cups en Something Inside So Strong van Labi Siffre.

Gezamenlijk werd er ook gespeeld en gezongen: daarbij bleek dat deze combinatie een gouden greep voor het programma was. Tot veel plezier van het publiek klonken Adiemus van Carl Jenkins en I’m Walking on Sunshine. Als absoluut hoogtepunt van de avond werd een medley van de wereldberoemde liedjes van de Britse zanger Robbie Williams ten gehore gebracht.

De dirigent van Koor Fabulous! ,Maurits Draijer , bleek een personificatie van Robbie met een uitstekende zangstem en de bravoure die Robbie zo tekent in huis te hebben. In het Evertshuis klonk onder meer het prachtige Angels en het dak ging er zo ongeveer af met Let me Entertain You. Het publiek gaf een denderende staande ovatie en het feestje van OBK was compleet en tevens een groot succes.

Op  maandag18 juni zijn om 20.00, op dinsdag 19 juni om 22.00 uur en op zondag 24 juni om 19.00 uur Frank van Duuren en Ed Roelofs te horen in het radioprogramma Gast van de Week.