Groot Bodegraafs Kerstkoor krijgt opvolger

03-06-2018 Bodegraven - Toen het Bodegraafs Vocaal Ensemble (BVE) in 2017 na 23 jaar besloot te stoppen met het Groot Bodegraafs Kerstkoor werd dat door een aantal van de zangers en zangeressen die jarenlang met kerst hadden meegezongen best wel jammer gevonden. Er werd dan ook regelmatig gevraagd of er wellicht een alternatief kwam.

 

Dat alternatief is er nu: het Voices4Xmas Kerstprojectkoor Bodegraven. Een projectkoor dat in de voetsporen zal treden van het Groot Bodegraafs Kerstkoor, maar met een iets andere insteek. Georganiseerd vanuit Music4voices, de bladmuziek-uitgeverij van dirigent John Bouwmans.

De opzet blijft grotendeels hetzelfde, alleen in plaats van 2 repetities op woensdagavond vindt het geheel nu op zaterdag plaats. Het koor zal ook niet zo groot worden als het Groot Bodegraafs Kerstkoor, naar verwachting zal dit uit ca. 50 leden gaan bestaan en samen met een ander koor of instrumentaal ensemble het concert invullen.

Het is de bedoeling om Voices4Xmas dit jaar te organiseren op zaterdag 22 december in het Evertshuis. Zangers en zangeressen die geïnteresseerd zijn kunnen een kijkje nemen op www.voices4xmas.nl en zich vervolgens via e-mail aanmelden om op de hoogte te worden gehouden. Meteen aanmelden als lid van het projectkoor kan natuurlijk ook. Het evenement vindt plaats onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.