Sprietlopen 16e editie

9 Jun 2018 - 14:00

Leimuiden - Op zaterdag 9 juni wordt het traditionele Sprietlopen over de Drecht in Leimuiden gehouden. Een niet meer weg te denken onderdeel is de Duoloop.

 

Twee sprietlopers lopen tegelijk over twee sprieten vanaf de Drechtkade naar de overkant van het water. De twee duolopers houden ieder het uiteinde van een touw vast. Raakt één van de twee iets uit balans en geeft zij of hij een kort rukje aan het touw; dan kan dat zo maar foute boel betekenen voor de andere loper. Het is dus zaak in balans te blijven met je duopartner. Want de opdracht is: samen droog over!Voor de individuele lopers worden dit jaar extra categorieën geïntroduceerd. De senioren worden opgedeeld in een categorie 14 tot 25 jaar en een categorie 25 jaar en ouder. Zo maken de oudere deelnemers meer kans op een prijs.

Het Sprietlopen begint zaterdag 9 juni om 14.00 uur. Inschrijven kan die dag vanaf 13.00 uur in de feesttent bij de Tolbrug en tot 13.00 uur in Café en Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30. Eerder inschrijven kan ook via www.ocleimuiden.nl.