Open Tuinendag ook bij Hortus Populus

31-05-2018 Bodegraven – In het kader van de Open Tuinendag a.s. zaterdag 2 juni houdt ook Hortus Populus een opendag voor bezoekers. De Hortus Populus is een multifunctionele moestuin in de nieuwe Bodegraafse woonwijk Weideveld. Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk beheert de tuin die al behoorlijk vorm begint te krijgen. De medewerkers hebben dan ook hard gewerkt om er mooie tuin van te maken, die overigens nooit af is.

De tuin is te vinden op 1 hectare grond, tegenover het milieustation in Bodegraven, naast het Limespark. Er worden groenten, kruiden en bloemen geteeld voor lokaal gebruik. Er zijn inmiddels hagen aangelegd, rozen geplant en paden gemaakt. Op de tuin is ook de fundering gereed voor een Romeinse barak, die gefinancieerd wordt door Stichting Velt. De tuin beschikt nu ook al over een grasmaaier.


• Iedere woensdag- en vrijdagochtend tussen 9.00-12.30 uur zijn de vrijwilligers aanwezig op de tuin. Iedereen die het leuk vindt om te komen meehelpen in de tuin is dan van harte welkom. Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Ram (tel: 06-43032752 of mail naar sjakram@gmail.com).


• Bericht: André van Egdom

► Een kijkje in de kas bij Hortus Populus.
 
► De tuin beschikt inmiddels ook over een grasmaaier.
 
► De aardbeiplantjes staan er ook al goed bij.