CVC Reeuwijk en RVC ’33: weinig te winnen, veel te verliezen in nacompetitie

30-05-2018 Bodegraven/Reeuwijk – A.s. weekend 2/3 juni begint voor CVC Reeuwijk en RVC ’33 de nacompetitie. Ook vorig seizoen speelden beide clubs al nacompetitie. Toen voor promotie naar een hogere klasse. Voor CVC Reeuwijk naar de 2e klas (zaterdag) en voor RVC ’33 naar de 1e klas (zondag). Dit seizoen spelen beide clubs voor handhaving. Voor zowel CVC Reeuwijk als RVC ‘33 is er dan ook veel te verliezen als de nacompetitie

in mineur zal uitvallen. CVC Reeuwijk start a.s. zaterdag (2 juni) de 1e ronde tegen LYRA uit De Lier, een periodekampioen uit de 3e klas. Opmerkelijk is dat de Lierenaren op de 6e plaats zijn geëindigd in de 3e Klasse B. LYRA won na een sterke serie wedstrijden aan het begin van de competitie de 1e periodetitel, maar daarna zakte LYRA toch behoorlijk terug. De wedstrijd CVC Reeuwijk-LYRA begint zaterdag om 14.30 u. Het is een alles of niets wedstrijd en zal daardoor bij een gelijke stand worden verlengd met 2x15 min. plus daarna nog eventueel het nemen van strafschoppen. Dat geldt trouwens voor alle nacompetitiewedstrijden.

► Ook vorig seizoen speelde CVC Reeuwijk nacompetitie. Toen om te promoveren, nu om te handhaven. (Archieffoto)


Kaagjesland (Reeuwijk-Dorp) is zondagmiddag 3 juni het decor voor RVC ’33-GDA. Voor beide ploegen een déjà-vu, want ook vorig seizoen kwamen de clubs elkaar al tegen in de nacompetitie. RVC ’33 promoveerde toen ten koste van de Hagenaren naar de 1e klas. GDA eindigde dit seizoen als 4e in de 2e Klasse C en won de 3e periodetitel. Vooral de laatste 9 wedstrijden waren succesvol voor GDA. RVC ’33 heeft ervaring in het spelen van nacompetitie. De Reeuwijk-Dorpers reikten daarmee steeds een klasse hoger. Nu is de situatie anders. RVC ’33 moet zich proberen te handhaven. Er valt ook dan ook voor RVC ’33 veel te verliezen. De wedstrijd RVC ’33-GDA begint zondagmiddag om 14.45 u.
 

Mocht CVC Reeuwijk de 1e ronde door komen. Dan speelt het zaterdag 9 juni in de 2e ronde tegen de winnaar van VELO-DWO. Ook dan een thuiswedstrijd voor CVC Reeuwijk. RVC ’33 speelt - als het de 1e ronde overleeft – tegen de winnaar van VUC-TOGB. Ook RVC ’33 speelt dan weer thuis.
 

• Bericht: André van Egdom

Beide wedstrijden zijn a.s. zaterdag bij Sport op Zaterdag en zondag bij Gouwestad Sport live te volgen bij radio Bodegraven. Beide programma’s zullen na 17.00 u doorgaan als een wedstrijd verlengd moeten worden. Verslaggever bij CVC Reeuwijk-LYRA en RVC ’33-GDA is André van Egdom.