Vriendenschaar A2 opnieuw kampioen

31-05-2018 Bodegraven - In oktober 2017 werd Vriendenschaar A2 overtuigend kampioen tijdens de eerste helft veld. De zaalcompetitie werd afgesloten met een vijfde plaats. Het team lijkt zich echter te ontpoppen tot een heuse ‘buitenploeg’, want afgelopen zaterdag werd de tweede helft veldcompetitie wederom afgesloten met een kampioenschap! Het verschil met directe tegenstander Nieuwerkerk was bij aanvang van de wedstrijd twee punten.

Dat betekende dat Nieuwerkerk bij winst op gelijke hoogte zou komen en ook Olympia uit Spijkenisse zou (bij eigen winst) dan nog een duit in het zakje kunnen doen. Dan zou het kampioenschap in de poule pas in de laatste speelronde van 2 juni beslist worden. Zo spannend wordt het echter niet, want de junioren van Vriendenschaar wonnen de wedstrijd met 9-6 van Nieuwerkerk.

Olympia won ook, maar kan bij winst volgende week niet meer langszij of op gelijke hoogte komen. Daarom mag Vriendenschaar A2 zich dus nu al de kampioen noemen van de voorjaarspoule. Een mooie prestatie van dit gezellige team! Bij thuiskomst volgde een speech van de scheidend voorzitter en werden bloemen en versnaperingen uitgedeeld.
 

► Achterste rij v.l.n.r: Xander de Vos, Mika-Nanouk Contermans, Twan Stolwijk, Twan Kalkman, Selmir Pejcinovic, Jop Ernst. Voorste rij v.l.n.r..: Eva van Vreedendaal, Floor Brave, Lotte Kevelam, Rob van den Hoogenband (trainer/coach)