Kamp Vriendenschaar in Foodtruck Festival sfeer

29-05-2018 Ermelo - Een week geleden was het weer zover: het Pinksterweekend ging van start, en als je tegen een Vriendenschaar-lid Pinksterweekend zegt, dan zal diegene ongetwijfeld ‘Tijd voor kamp!’ roepen. Dit jaar alweer het 48e jeugdkamp. Het thema was Foodtruck Festival. Nadat de prachtige boekjes (ook dit jaar weer vormgegeven door Mark Schilt) in april werden uitgedeeld, kon de echte voorpret beginnen. Wie zouden er aanwezig zijn

op dat Foodtruck Festival tijdens Pinksteren, naast De Smaakpolitie (Algemene Leiding)? Nou… Spaanse Paeljaknikkers, Hollandse Hutspotters, Franse Camembergbeklimmers, Chinese Babipangangmakers, Duitse Braadworstelaars, Mexicaanse Wrappers, Zweedse Gehaktballerina’s en Amerikaanse Barbecuties.

Op vrijdag 18 mei was het dan zover: het was tijd om te vertrekken richting Ermelo, waar kampterrein de Aalbertshoeve overspoeld werd met kinderen vol energie, verkleed als bouwvakkers, danseressen, worstelaars en zelfs wortels en aardappels. De Smaakpolitie zag het al meteen, misschien zouden die slaapzalen dan niet zo netjes blijven (‘man, man, man!’), maar alle outfits waren weer ontzettend geslaagd en gaaf dit jaar.

Iedere dag werden veel spellen gespeeld, van kleine spellen in het bos, tot een groot spel als ‘Toren van Pizza’, sportspellen, denkspellen, sluipspellen: het was er allemaal. Zo vlogen de dagen voorbij, totdat het opeens alweer zondagavond was. Tijd voor het afsluitende Chili con Carnaval (bonte avond) met z’n allen. De Amerikaanse Barbecuties wonnen met hun knappe optreden en ook de winnende sportgroep werd alvast bekend gemaakt: de Banaanhangwagens. Natuurlijk was het hierna tijd voor de disco, die nog doorging tot in de late uurtjes…

En toen was het opeens alweer maandagochtend. Tijd voor de laatste corveebeurt, de laatste keren zingen tijdens het ontbijt én het laatste kampspel: ‘Kers op de taart’, een spannend spel dit kamp toen bleek dat twee teams de eerste plaats deelden en twee andere teams de tweede plaats, met maar één punt minder dan de nummers één. De echte, uiteindelijke winnaars van het kamp: de Chinese Babipangangmakers!

Na patat en snacks was het toch echt weer tijd om naar Bodegraven te vertrekken. En zo vielen die maandagavond 21 mei veel kampgangers in een diepe slaap… Het was weer een super weekend met z’n allen! Een kamp voor in de boeken.