B-meisjesteam BZ&PC wint regionale beker

29-05-2018 Wassenaar - In het Sterrenbad in Wassenaar was het stampvol voor de bekerfinale tussen ZPB B-Meisjes en BZ&PC B-meisjes. Na de zilveren medaille van vorig jaar, waren de meiden er op gebrand om deze finale naar zich toe te trekken. BZ&PC pakte van meet af aan de leiding en gaf deze niet meer uit handen. De regionale beker was voor Bodegraven. Een flitsend begin van de Bodegraafse meiden zorgde al snel voor een 2-5 voorsprong.

Nicole van Jaarsveld schoot al vroeg in de wedstrijd driemaal raak op een niet al te zekere keepster van ZPB Barendrecht, waardoor het op papier sterkere ZPB een lastige middag zou gaan krijgen.

Deze middag werd nog lastiger door puik keeperswerk van Suzanne, een aantal knappe reddingen zorgde ervoor dat de Bodegraafse meiden nog verder uit konden lopen. Met een 2-7 voorsprong leek het een gelopen wedstrijd, al bracht ZPB de spanning 4 minuten voor tijd nog even terug tot 6-8. Mirjam Bunnik schoot met haar tweede doelpunt van de middag BZ&PC definitief naar het bekergoud. Na de traditionele te water lating van de coaches, kwamen de trotse gezichten naar boven.

‘’Wij zijn zo trots op die meiden. Ons B-meisjesteam bestaat dit jaar uit een nieuw team met veel jonge aanwas en nieuwe speelsters, dat je dan weet te winnen van de nummer 1 uit de eerste klasse is echt heel gaaf. Op basis van het spel van vandaag zijn we de terechte winnaar en deze teamprestatie gaan we even flink vieren’’ Aldus coaches Luke Rijnbeek en Jennifer den Besten.
 

► De BZ&PC-meisjes vieren feest na het winnen van de regionale bekerfinale. (Foto: Erwin Korevaar)