Ondanks nederlaag toch nacompetitie voor CVC Reeuwijk

28-05-2018 Reeuwijk-Brug – Toch nog nacompetitie voor CVC Reeuwijk. Afgelopen zaterdag bewees TAVV de Reeuwijkers een goede dienst door Nieuwkoop geen enkele winstkans te gunnen. En daardoor degradeert niet CVC Reeuwijk maar Nieuwkoop rechtstreeks uit de 2e Klasse C. CVC Reeuwijk krijgt zodoende nog een kans via de nacompetitie het 2e klasserschap voor nog een jaar te verlengen. Op de vraag

wie rechtstreeks zou gaan degraderen, kwam toch vrij snel een antwoord. TAVV maakte korte metten met Nieuwkoop. Bij rust was het met 3-0 voor de Ter Aarders al klaar met Nieuwkoop. CVC Reeuwijk zelf kreeg geen vat op DoCoS. Diep in de 1e helft namen de Leidenaren een 0-1 voorsprong. Dat was op een moment dat CVC Reeuwijk nog het uitvallen van Joep van Keulen aan het verwerken was. Met een pijn vertrokken gezicht verliet de CVC’er het speelveld. Het is hoogst onzeker of hij er komende zaterdag weer bij kan zijn.

In de 2e helft een zelfde beeld. Een iets beter DoCoS en een CVC Reeuwijk dat nog loerde op de 1-1. Aksel Koopman had de gelijkmaker wel degelijk kunnen maken, maar de opgelegde kans was dit keer niet aan hem besteed. In de slotfase vergrootte DoCoS de voorsprong tot 0-2. Niet veel later prikte Aksel Koopman nog de eretreffer op het scorebord: 1-2. Ondanks de nederlaag vertrok CVC toch met een tevreden gevoel richting kleedkamer: directe degradatie was afgewend.

A.s. zaterdag speelt CVC Reeuwijk thuis in de 1e ronde van de nacompetitie tegen derdeklasser LYRA. Het is een alles of niets wedstrijd. Bij een gelijke stand wordt verlengd en event. daarna nog strafschoppen. Overleeft CVC de 1e ronde dan komt het uit tegen de winnaar van de wedstrijd VELO-DWO. CVC speelt dan opnieuw thuis.
 

• Bericht: André van Egdom

► Met een pijn vertrokken gezicht verlaat Joep van Keulen het speelveld. Het is erg onzeker of hij er komende zaterdag weer bij kan zijn.
► Lars de Ridder van DoCoS (nr. 7) in de aanval. Paul Steenbergen (l) en Sven de Jong (r) proberen dat nog te voorkomen.
 
► Sven de Jong koppend in actie voor CVC Reeuwijk tegen DoCoS.