Bridgers trotseren de warmte

28-05-2018 Bodegraven- Zaterdagmiddag 26 mei werd als seizoensafsluiting door de Bridgeclub Bodegraven-Reeuwijk voor de 11e keer de ‘Henk Vink-drive’ georganiseerd. Henk Vink was van 1990 tot 2007 een toonaangevend en alom bijzonder gewaardeerd persoon in de Bodegraafse bridgewereld en daarbuiten. Het deelnemersveld bestond uit 48 paren die beurtelings in Kobalt, Anders en Restaurantje aan de Rijn 3x8 spellen

speelden om de wisselbeker in de wacht te slepen en daarmee ook een bijdrage leverden aan de warme en gezellige drukte in het centrum van het dorp, dat deze dag werd opgeluisterd met diverse evenementen. De ‘Henk Vink-drive’ is een van de zeldzame gelegenheden waarbij wedstrijdspelers, recreanten, beginners en gevorderden tegen elkaar in het strijdperk treden.
 

De prijsuitreiking vond plaats ‘Bij Everts’. Overall winnaars werden Corry de Jong en Nico Ernst, die met een score van maar liefst 70,4% de andere favorieten ruim achter zich lieten. De hoogst geklasseerde paren achter de winnaars waren: 2. Willy en Rein de Meyere (65,1%), 3.Wil en Wied Pollé (64,5%), Jan van Veldhuizen/Bram Bredius (62,9%) en Ada LaGro/Elly Driehuis (62,4%).
Voorzitter Paul Hassing stelde na afloop terecht vast dat het experiment om de drive in drie horecagelegenheden te spelen zonder meer was geslaagd en sprak ten slotte de hoop uit dat het deelnemersveld de volgende keer groter zal zijn.