Kunstroute ook in 2018 een groot succes

27-05-2018 - Bodegraven-Reeuwijk - Donderdagavond rond 20:00 werd door Dirk-Jan Knol de aftrap gegeven voor de Kunstroute en het StreetArt festival in onze gemeente.

Het weer zal zeker geholpen hebben om de mensen in beweging te krijgen maar ook de grote diversiteit aan kunstwerken was een factor voor velen om de Kunstroute te bezoeken. Ruim 70 kunstenaars exposeerde op 38 locaties in de verschillende kernen. Dit in samenwerking met alle andere activiteiten (BorftLive, Braderie, Streekmarkt, Bella Italia, en vele anderen) zorge voor dit grote succes.

In dit artikel nemen we jullie mee naar verschillende kunstenaars die mee hebben gedaan aan de kunstroute. Door middel van de omschrjivingen hopen we een beeld te geven van de diversiteit van de kunstwerken. Veel van de kunstenaars exposeren ook op andere locaties en buiten de Kunstroute om.

 

 

Magda is Keramiste en Ze werkt graag met oxides die aan de klei een bijzonder kleur effect geven waarbij de structuur van de huid een belangrijke rol speelt. Magda laat zich inspireren door de natuur, maar vooral de aardse kleuren van de herfst zijn haar grootste inspiratiebron. Het lijkt dat ze met haar werk als het ware de mineralen aan de aarde onttrekt.

Petra verwerkt metaal, middels lassen en buigen, tot vissen, bloemen enz. Zij is pas 5 jaar bezig maar heeft al een indrukwekkende werken gemaakt.

 

 

Henk doet aan zeefdruk kunst. Volgens Henk is zeefdrukken zowel een esthetische opgave als een technisch proces. Elke kleur wordt apart gedrukt en voor elke kleur moet een nieuwe sjabloon op de zeef worden gemaakt. Dit eist een planmatige opzet waarbij het vooraf duidelijk moet zijn naar welk eindresultaat wordt gestreefd. Dit bepaalt de volgorde van het drukken van de kleuren. Henk experimenteert graag met geometrische vormen met het vierkant, de driehoek en de cirkel als basis. Naast een leuk wiskundig verhaal speelt ook kleur een grote rol in zijn werk.

Het tweede bezoek waar we naar toe gingen was de studio van Marry Buiks. Ook hier waren twee andere kunstenaars aanwezig. Katinka van der Koogh en Margriet Blanken. Zij vormen met hun drieën ook een groep MMK Kunst.

Marry is glaskunstenaar Hij werkt veel met glas. Glas is sterk, zwak, breekbaar en koppig. Met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het mij om objecten te maken die door de sprankeling in het glas mijn kunstwerk tot leven brengt. Het is en blijft een genot om naar de schittering van het glas te kijken. Lichtinval zorgt ervoor dat een object er steeds anders uit ziet. Mijn hoofd zit vol met nieuwe ideeën en dit resulteert vervolgens dan ook steeds weer in andere prachtige unieke objecten. Naast glas maak ik ook andere kunstvoorwerpen.

 

 

 

Katinka schildert vrij expressie doeken. Vanuit haar vakgebied als architect brengt het creëren van ruimte bij iedere opgave steeds een nieuwe gepassioneerde uitdaging. Telkens weer daagt het uit tot vormgeven van de juiste begrenzing, om tot een aangename en uitdagende balans te komen in alle ruimtelijke en perspectivische verhoudingen. Met behulp van het aanbrengen van materiaal, kleur, textuur en de juiste lichttoetreding brengt zij ruimte zijn eigenheid in sfeer en beleving.

 

Corry is beeldend kunstenaar en werkt met verschillende soorten steen. Haar laatste werk is gebaseerd op de Möbius strip een geometrische vorm (wikkel) die ook te zien zijn in de werken van Escher. Coby zoekt naar evenwicht en harmonie in haar beelden. In de bijzondere vormen geeft zij hier uiting aan.

  

Ap fotografeert waarin zijn foto’s een ware ontdekkingsreis zijn. Zijn fotografie kenmerkt zich door de schoonheid van gewone- of oude doorleefde onderwerpen. Een (goede) foto vertelt vaak zijn eigen verhaal of roept een spanning op die het gewone verheft tot iets Aparts vertelt Ap. Fotografie is voor mij emoties uit de werkelijkheid knippen. Ook gebruik ik mijn camera wel zoals een schilder zijn penseel.