StreetArt geeft de straten kleur

27-05-2018 - Bodegraven-Reeuwijk - De Culturele Commissie wilde samen met het gemeentebestuur onze gemeente opfleuren en kunst dichterbij brengen. Daarom zijn de afgelopen weken meerdere kunstenaars bezig geweest om verschillende straten en muren op te fleuren. Met een groot aantal technieken zijn abstracte, realistische én 3D tekeningen op verschillende locaties gemaakt. Van ruimteschepen tot katapults, van vogels tot wasrekken, je komt van alles tegen.

StreetArt is een kunstvorm gerelateerd aan de graffitybeweging. Onder StreetArt vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuiting aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren. StreetArt komt voor in de vorm van stickers, sjabloondruk en posters, maar ook eigenmachtig geplaatste beelden, muurschilderingen en mobielen vallen hieronder, aldus Wikipedia.

De tekeningen die de afgelopen week in onze gemeente zijn geplaatst hebben niets illegaals in zich, al is het natuurlijk twijfelachtig of je nu zomaar iemand met een katapult mag wegschieten.

Klik op de foto's voor een grotere versie:

 

In Reeuwijk bij de Mierenakker zijn 2 kunstenaars bezig geweest om het strandleven weer te geven. Maureen Kolhoff en Ghisliane Monte zijn de kusntenaars die het mogelijk hebben gemaakt om even uit te rusten op de strandstoel en de wereldreiziger te zien brainstormen.

 

 

Voor het gemeentehuis in Bodegraven zijn Leon Keer en Remko van Schaik aan het schilderen geweest. Wanneer je op de steen bij de katapult gaat staan dan lijkt het net of je met een noodgang weg wordt geschoten. Daarnaast staat een wasmachine met een wasrek waar je even op kan drogen.

 

 

Bij het Evertshuis is een ruimteschip geland en wanneer je op het witte vlak gaat liggen dan lijkt het net of de aliens, gemaakt door Ruben Poncia, gekke experimenten met je uitvoeren. Zoek je toch iets meer de rust op dan kan je terecht bij Rianne te Kaat. Mediteer samen met de dame door op de struik links te gaan zitten of nog leuker, zit in de wolk en beeld uit wat de dame denkt.

 

 

Bij het Rosarium is Dopie bezig geweest met het schilderen van 2 vogels. En na vele tags in Utrecht heeft nu ook bodegraven zijn eigen kabouter gemaakt door Kbtr op het Willemsplein. Hurk op de tweede paddestoel om de kabouter een boks te geven.

 

Hoe lang de tekeningen blijven staan is nog niet bekend. Dit ligt ook aan verschillende factoren zoals slijtage door mensen die er overheen lopen of andere schade die ontstaat aan de tekeningen. Joost Zwanenburg schat de houdbaarheid tussen 3 weken en enkele maanden. Wanneer de tekeningen slecht worden zullen ze worden weggehaald.

Alle kunstenaars gebruiken milieuvriendelijke verf voor hun tekeningen.