Stralende eerste schoolvoetbaldag bij Rohda ‘76

25-05-2018 Bodegraven - Een betere aftrap van de eerste schoolvoetbaldag in een serie van vier heeft Rohda ’76 zich vrijdag (25 mei) niet kunnen wensen. In stralend weer mocht de Verhoeff-Rollmanschool het spits afbijten. En dat begon in de ochtendsessie met de onderbouw. Voor de allerkleinsten, de kleuters, was het wel even wennen te trappen tegen - in hun beleving - dat grote ronde ‘ding’, dat niet altijd doet wat je wil.

“En doe je zo’n ding ook pijn als je er tegenaan trapt”, leken sommigen wel te denken gezien de hele zachte trapjes tegen de bal. Maar naarmate de ochtend vorderde, was er van die schroom niet zoveel meer te merken. De eerste voetbaldag stond onder leiding van Arjan van der Laan.

Deze voormalig profvoetballer (Sparta en FC Twente) en bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal had namens de voetbalschool De Complete Techniek met zijn medewerkers veel leuk bedachte voetbalspelletjes uitgezet. In de middagsessie was het de beurt aan de midden- en de bovenbouw. En daar ging het als verwacht een stuk fanatieker aan toe. Op 1 juni is de schoolvoetbaldag bestemd voor de Da Costaschool en daarna volgen nog op 8 juni de Goede Herderschool en tot slot op 15 juni de Beatrixschool.
 

• Bericht: André van Egdom

► "Zo! Krijg ik 'm zo hoog?" Techniektrainer Arjan v.d Laan ziet het ook.
 
► Vol overgave getrapt! Dat dwingt respect af bij de anderen.