‘Het patatje moet blijven, maar er is wel een gezonder alternatief’

22-05-2018 Bodegraven - Onder dat motto werkt de Bodegraafse Zwem- & Polo Club (BZ&PC) momenteel aan een gezondere sportkantine. Een initiatief dat ondersteunt wordt door Brood&Ko, De Knikker-Keukens, Sanitair & Tegels BV, ook de huidige Business Partner Rabobank Rijn en Veenstromen besloot dit initiatief te dragen vanuit het coöperatief dividend. ‘’De maatschappelijke rol van de sportvereniging is aan het veranderen.

Waar vroeger het aanbieden van sport de enige functie was, verwacht men tegenwoordig steeds meer nevenfuncties waaronder de ondersteunende rol in de opvoeding’’ aldus Jan den Boer, voorzitter BZ&PC.

‘’Daarnaast is het bieden van een gezonder alternatief altijd een goed idee’’ vult barcommissie voorzitter Robin Turkenburg aan. ‘’Natuurlijk willen we het patatje behouden, iets dat onlosmakelijk aan de sportkantine verbonden is. We willen dat onze leden en bezoekers bewustere keuzes gaan maken’’ aldus Turkenburg.

Naast het aanpassen van het assortiment en de nodige aanpassingen in de keuken (met dank aan Netwerkje BV, red.), ontvangen jeugdleden lessen over gezondere voeding en wordt er fruit uitgedeeld tijdens evenementen. ‘’Iets dat zonder de steun van deze drie partners (Brood&Ko, De Knikker-Keukens, Sanitair & Tegels BV en Rabobank Rijn en Veenstromen. Red.) niet van de grond was gekomen’’. Besluit Jan den Boer.