ESTO kampioen en schrijft clubhistorie

21-05-2018 Cabauw – ESTO is kampioen geworden in de 3e Klasse C. Aangemoedigd door een horde eigen supporters, die o.a. met 3 bussen in Cabauw waren neergestreken, versloeg ESTO 1e pinksterdag Cabauw met 0-2. In de 4e minuut toverde Wouter-Jan Bos, zoals hij dat kan, op fraaie wijze een vrije schop in de kruising waarmee ESTO al vrij vlot een 0-1 voorsprong nam. Daarna liet ESTO na nog voor rust meer afstand te nemen.

Het liet de kansen daarvoor liggen. Zo had Maarten van Riessen, die oog in oog kwam met André Slootjes, koppend de 0-2 moeten scoren maar hij vond de Cabauw-goalie als een sta-in-de-weg. Van Cabauw had ESTO weinig te vrezen. De thuisclub wist geen enkele opgelegde kans te creëren en dat bleef ook in de 2e helft zo.

Pas diep in de 2e helft wist ESTO het overwicht in de score een beter ‘gezicht’ te geven. Lars Verheul bracht in de 70e minuut met een puntertje de 0-2 op het scorebord. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Hurk werd het kampioenschap voor ESTO definitief een feit. Voor de afscheid nemende Pieter van Zoest, hij traint volgend seizoen DONK, een mooie afsluiting als trainer van ESTO, waar hij 5 jaar het 1e elftal onder zijn hoede had.

Een vertegenwoordiger van de KNVB hing na de wedstrijd alle spelers en begeleiding van ESTO de kampioensmedailles om en daarna werd het gezelschap in een open bus van Cabauw naar Bodegraven gereden. Op eigen veld aangekomen barstte het kampioensfees helemaal los. Volgend seizoen gaat ESTO uitkomen in de 2e klas en schrijft daarmee clubhistorie.

• RTV Bodegraven maakte een videoregistratie van de kampioenswedstrijd en huldiging van ESTO. Deze is in samenvatting in Sport Report binnenkort terug te zien op internet en op het tv-kanaal van de omroep.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► ESTO bejubelt de 0-2 van Lars Verheul.
 
► Ook trainer Pieter van Zoest krijgt de kampioensmedaille omgehangen. Hij werd met ESTO kampioen in de 3e Klasse C. 
 
► ESTO kampioen en promoveert naar de 2e klas.